Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tren deraiat la Ciucea. Două vagoane au sărit de pe șine

0 278

Două vagoane ale unui tren privat de marfă, care transportă cereale, au deraiat, joi seară, la ieşirea din staţia Ciucea, judeţul Cluj, astfel că traficul feroviar este întrerupt. Pasagerii trenurilor care tranzitează zona sunt transportaţi cu mijloace auto între staţiile CF Poieni şi Piatra Craiului.

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulaţia feroviară pe raza staţiei CF Ciucea (Regionala CF Cluj) este închisă la această oră, urmare deraierii, la ieşire din staţie, a 2 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, care aparţine operatorului Cargo Trans Vagon”, a transmis, joi seară, compania.

Trenul de marfă avea în compunere 33 de vagoane încărcate cu cereale şi circula în relaţia Iernut – Episcopia Bihor. 

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la faţa locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, pentru intervenţia cu utilaje necesare repunerii pe şină a vagoanelor şi eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza staţiei Ciucea. Informăm totodată faptul că, pentru menţinerea continuităţii transportului feroviar de călători pe relaţia Cluj – Oradea, SRCF Cluj  asigură transbordarea pasagerilor, din trenurile care tranzitau staţia Ciucea,  cu mijloace auto, între staţiile Poieni – Piatra Craiului”, a adăugat sursa citată. 

Transbordarea cu mijloace auto s-a făcut joi seară, pentru trenul R 3075, care aparţine operatorului naţional CFR Călători, respectiv pentru trenurile R 10659/10658, care aparţin operatorului privat Interregional. 

„Precizăm faptul că transbordarea cu mijloace auto, între staţiile Poieni – Piatra Craiului, va fi menţinută până la finalizarea tuturor intervenţiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe şina, retragerea lor în staţie, inclusiv verificarea liniei şi, în funcţie de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparaţii la linie şi la componentele infrastructurii feroviare, dacă situaţia o impune”, au arătat reprezentanţii CFR SA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More