Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Tren suspendat de mare viteză și Someșul navigabil, proiecte de domeniu SF la Cluj-Napoca – VIDEO

1 182

proiect tren suspendat cluj

Autoritățile locale din Cluj-Napoca vor investi în acest an sume importante de bani pentru studiile unor proiecte, considerate de domeniul SF. Printre ele se află trenul suspendat de mare viteză și Someș navigabil.

Acestea sunt doar două dintre cele mai îndrăznețe proiecte pe care autoritățile locale clujene le-au gândit pentru viitor. Despre ele se vorbește de multă vreme, însă acum chiar au fost alocați bani din bugetul local pentru demararea studiilor la aceste proiecte.

Conform acestor proiecte, linia ferată suspendată la 12 metri înălțime ar face legătura între zona industrială și cel mai mare cartier al Clujului. Proiectul trenului suspendat de mare viteză este estimat la 168 de milioane de euro, doar un kilometru de cale ferată pentru trenul suspendat costând 14 milioane de euro.

Un alt proiect, considerat până acum tot de domeniul science-fiction, este cel al Someșului navigabil. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, „S-a adus în discuţie amenajarea pe o anumită porţiune pe traseul râului Someş din municipiul Cluj-Napoca a unui sistem care poate fi chiar navigabil eventual de agrement cu caiac-canoe sau chiar cu anumite tipuri de ambarcaţiuni”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Peter Pollak spune

    Deocamdata sunt suspendate trenurile CFR ca in timpul lu ceausescu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More