Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trenul Braşov – Budapesta a luat foc în Sălaj. Mai mulți turiști străini au rămas ore întregi fără apă și mâncare

1 138

Locomotiva trenului Braşov – Budapesta a fost cuprinsă de flăcări, sâmbătă, în localitatea Stana, comuna Almaşu în timp ce se deplasa spre Oradea. Mai mulţi turişti din Ungaria, Cehia şi Polonia au fost sinistraţi fără apă, mâncare şi grupuri sanitare ore întegi în Sălaj.

Deși trebuia să ajungă la ora 17.30, din cauza incidentului, abia la ora 22.00 trenul a intrat în gara din Oradea.

Din feiricire nimeni nu fost rănit. Cei care au stins flăcările au fost câțiva localnici, alertați de mecanicul trenului. În momentul în care a văzut focul, acesta a oprit trenul şi a fugit să ceară ajutor, zona în care s-a petrecut incidentul fiind una în care semnalul la telefon este foarte slab.

Potrivit unui martor, care se deplasa cu trenul la Oradea, în timpul „operațiunilor” de stingere a incendiului, circulatia feroviară în zonă a fost întreruptă preț de câteva ore.

Călătorii, majoritatea turişti – unguri, cehi şi polonezi – au fost nevoiți să stea mai bine de patru ore fără apă, mâncare şi climatizare, în condiții minime de igienă, nefiind funcțional nici un grup sanitar, pe tot parcursul traseului.

După ce focul a fost stins, locomotiva a fost îndepărtată de pe șine, fiind înlocuită cu o alta, adusă special de la Oradea.

La câteva ore după acest incident, circulația feroviară pe ruta Brașov-Oradea-Budapesta a reintrat în normal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mihai Hoza spune

    Alooooo, psihiatria? Localitatea Stana nu-i in judetul Salaj, ‘telectuala lui peste prajit! Iar v-au dat drumul de la Balaceanca?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More