Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trenul personal Baia Mare-Satu Mare a deraiat la câțiva kilometri de gara Baia Mare

0 90

Incident feroviar produs în această dimineață în zona pădurii de la Bușag, la câțiva kilometri de gara Baia Mare, unde un tren de persoane a deraiat, cel mai probabil din cauza stării de degradare a infrastructurii feroviare.

Traficul feroviar este complet blocat între Baia Mare și Satu Mare, după ce trenul personal care circula pe această rută a deraiat. Incidentul s-a produs la ora 9:45, în zona pădurii Bușag, în apropiere de aeroport.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, toți călătorii fiind în afara oricărui pericol. O singură persoană a acuzat răni ușoare, dintre cei 12 călători din tren.

Circulația feroviară pe ruta respectivă, între Baia Mare și Satu Mare, se desfășoară cu dificultate de câțiva ani. Trenurile circulă cu viteză redusă din cauza stării precare a liniilor de cale ferată și a terasamentului.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că de la ora 13 se asigură transbordarea auto pentru trenurile înscrise să circule pe ruta Satu Mare – Baia Mare, astfel încât călătorii să nu aştepte, întrucât traficul feroviar în zonă este blocat.

„Trenul de călători regio care circulă pe relaţia Satu Mare – Baia Mare a deraiat, miercuri, de o osie între staţiile Buşag – Baia Mare. În tren erau 12 călători care au fost preluaţi de o altă garnitură. La faţa locului a ajuns comisia de anchetă care investighează cauzele acestei deraieri dar şi un utilaj de mare tonaj care intervine pentru repunerea trenului pe şină”, a spus Brânzan.

Potrivit sursei citate, până la ora 13 nu au fost trenuri în circulaţie, iar de la ora 13 se asigură transbordarea auto pentru trenurile înscrise să circule pe ruta respectivă, astfel încât călătorii să nu aştepte.

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, traficul feroviar a fost reluat pe secţia Buşag – Baia Mare în jurul orei 16.15.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More