Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trenuri și mașini blocate în Bistrița-Năsăud, din cauza aluviunilor ajunse pe șosele și calea ferată – FOTO

0 7.214

Mai multe autoturisme au fost blocate pe șosele în Bistrița-Năsăud, vineri după-amiaza, după intrarea în vigoare a codului portocaliu de vreme severă. Străzi, curți, case și terenuri au fost inundate, iar aluviunile ajunse pe calea ferată au blocat și circulația trenurilor.

Populația a fost alertată prin sistemul RoAlert cu privire la codul portocaliu de inundații (valabil până mâine 01.06.2019, la ora 06.00) ce vizează comunele: Budacu de Jos, Dumitrița și Cetate. Au fost recomandate măsuri de protecție, adăpostire, evacuare în zone înalte care oferă siguranță persoanelor, animalelor și bunurilor.

În urma precipitațiilor căzute, în localitatea Rebra sunt mai multe curți inundate, iar DN 17D este inundat, dar practicabil între localitățile Feldru și Ilva Mică, informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, DJ 172 B Rebra și Parva a fost blocat de aluviuni. Se lucrează cu buldoexcavatoare pentru deblocare, intervine SVSU și 2 operatori economici.Aceeași situație se înregistrează și pe drumul județean dintre Dorolea și Cușma.

Potrivit ISU BN, trenul accelerat 1831 a fost garat în gara Feldru. Circulația feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe șinele de cale ferată. Persoanele care se aflau în tren așteaptă în tren până la deblocare.

ACTUALIZARE:

După ora 20:30 calea ferată blocată de aluviuni în zona Feldru a fost curățată și s-a reluat circulația feroviară, trenul blocat în gară fiind repus în circulație.

De asemenea s-a deblocat și drumul dintre Dorolea și Cușma, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More