Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trenurile Regiotrans suspendate pe perioadă nedeterminată

0 190

tren regiotrans

Cel mai mare transportator feroviar privat de călători din România, Regiotrans, nu va mai circula începând de marți, 17 martie 2015.

”Regiotrans este obligată să întrerupă activitatea de transport feroviar de călători, începând cu data de 17.03.2015 și până la o dată pe care o vom comunica în timp util”, scrie pe site-ul companiei.

Regiotrans a rămas fără certificatul de siguranţă, după ce Autoritatea de Siguranţă Feroviară a descoperit că 29 din cele 200 de trenuri ale companiei au probleme tehnice. Garniturile sunt fabricate în Franţa în anii 60-70 şi au fost cumpărate după ce căile ferate franceze le-au retras din circulaţie.

Compania are două soluţii ca să-şi reia activitatea: ori repară vagoanele, ori le sigilează şi nu le mai foloseşte niciodată.

Regiotrans a fost înfiinţată acum 11 ani şi operează pe aproape 50 de linii din peste 20 de judeţe.

Problemele s-au înmulțit pentru Regiotrans

În urmă cu aproximativ o lună, unul dintre proprietarii Regiotrans, Iorgu Ganea, a fost arestat preventiv. El este acuzat că, împreună cu partenerul său, ar fi dat mită mai multor oficiali ai Ministerului Transporturilor şi ai companiei de stat CFR Călători pentru a obţine cât mai multe rute. După gratii a ajuns şi Estrella Ştefănescu, director în cadrul CFR şi una dintre persoanele care ar fi primit mită.

Anchetatorii spun că, în schimbul manipulării rezultatelor mai multor licitaţii, aceasta ar fi primit carduri de motorină, revizii gratuite pentru maşină, vacanţe şi chiar bani pentru a merge la o nuntă. În plus, copiii săi ar fi fost angajaţi la Regiotrans, pe posturi de controlori de bilete şi, cu toate că nu ar fi lucrat nicio zi, au primit salariu.

La finele lunii februarie, milionarul braşovean Costel Comană (53 de ani), unul dintre patronii Regiotrans, a fost găsit mort într-un avion care zbura pe ruta Brazilia-Costa Rica.

Costel Comană ocupa locul 166 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 30-31 mil. euro, fiind urmat de partenerul său Iorgu Ganea, amândoi patroni ai Regiotrans.

La sfârşitul lui 2013, o ştire Reuters anunţa una dintre cele mai mari tranzacţii din business-ul românesc, preluarea cu 67 mil. euro a 70% din Regiotrans de către Deutsche Bahn, cea mai mare companie feroviară din Europa. Ştirea nu s-a dovedit reală, dar a fost prilejul prin care milionarii au recunoscut că afacerea lor a atras interesul altor mari concerne europene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More