Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trenurile zăpezii și un nou mers al trenurilor din 14 decembrie

0 55

tren-zapada

CFR Călători informează că, începând cu data de 14 decembrie, va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil până la 12 decembrie 2015.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin optimizarea orarelor și a capacității de transport, cât și prin asigurarea condițiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile.

Zilnic se vor afla în circulație peste 1100 de trenuri, în funcție de perioada din an.

În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani (Stațiunea Straja).

CFR Călători va asigura si în 2015 serviciul public de navetă între marile orașe și localitățile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare permit acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă: București Nord — Ploiești, București Nord — Pitești și Constanța — Mangalia (în sezonul estival).

Pentru asigurarea accesibilității și mobilității călătorilor, dar și pentru desfășurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești si alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În ceea ce privește zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulație Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane din România.

În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie — 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinație una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia-Brașov; gara Vatra Dornei Băi și gara Petroșani.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More