Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tribunalul Sălaj a decis că o maşină poate fi înmatriculată fără achitarea timbrului de mediu

0 321

Premieră în justiţia din România, la Tribunalul Sălaj, care a decis că o maşină poate fi înmatriculată fără achitarea timbrului de mediu.

Prima maşină în cazul căreia s-a obținut decizia favorabilă a fost înmatriculată în luna septembrie. Pe rolul Tribunalului Sălaj mai sunt înregistrate 50 de cereri la fel.

Sentința favorabilă a fost obținută de o avocată din Zalău. A cerut înmatricularea fără timbru de mediu a unui microbuz pentru că taxa era mult prea mare pentru clientul ei, în jur de 2000 de lei.

Autoturismele care sunt importate prin instituirea acestei taxe se institue discriminare între acestea și autoturismele aflate pe piața internațională, a explicat avocata Iulia Costina.

Reprezentanții Prefecturii Sălaj spun că vor respecta decizia instanței.

„Instituția Prefectului județului Sălaj a luat act de hotărârea instanțelor cu privire la taxa pentru emisii poluante. Aceste hotărâri survin în urma punctului de vedere exprimat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene care în acest an în luna iunie a decis că aceste taxe nu sunt în conformitate cu dreptul european”, a spus purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sălaj, Oana Labo.

După decizia instanței, zeci de șoferi au cerut înmatricularea mașinilor fără să plătească timbrul de mediu.

„Se prezintă la ghișeul nostru cu o cerere prin care se solicită să o înmatriculăm fără achitarea taxei de timbru. Noi dăm o negație cu care cetățenii se prezintă la Tribunalul Salaj. Avem cam peste 50 de asemenea cereri, deci așteptăm să mai apară hotărâri judecătorești”, a explicat șeful serviciului de Înmatriculări din Sălaj, Remus Stanciu.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More