Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Triplă lansare de carte la Cercul Militar Dej cu ocazia Zilei Limbii Române în cadrul ”140 de ani de liberalism în România” – VIDEO

0 108

someseanul-lansare carte 140 de ani de liberalism-2015-09-03 (1)

În cadrul șirului de evenimente dedicate împlinirii a 140 de ani de liberalism în România, la Cercul Militar Dej au avut loc joi o serie de manifestări dedicate Zilei Limbii Române, dar și o triplă lansare de carte, marca Prof. Victor V. Cutuș-Mureșan.

Născut la Nireș, lângă Dej, în 1939, Victor Cutuș-Mureșan s-a stabilit după căsătorie la Călărași, însă azi a revenit pe meleagurile natale pentru o triplă lansare de carte. Este vorba despre ”Creaţie şi colaboraţionism: G.Călinescu şi Marin Preda”, ”O iubire tragică: Mihai Eminescu-Veronica Micle” și ”Folclor din Nireş”.

Înainte de prezentarea celor trei creații semnate de nireșeanul Cutuș-Mureșan, președintele ASTRA Dej, Radu Gavrilă a făcut o scurtă prezentare a invitatului special, dar a vorbit celor prezenți și despre însemnătatea Zilei Limbii Române, sărbătorită în fiecare an în 31 august.

Primarul Costan Morar și viceprimarul Aurelian Mureșan au luat apoi cuvântul, subliniind importanța evenimentelor culturale și artistice în Dej, manifestări care parcă nu mai au farmecul de altădată, punctând totodată și sprijinul necondiționat pe care municipalitatea îl acordă acestor evenimente de înaltă însemnătate culturală și emoțională.

Evenimentul de joi de la Dej, organizat de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român-ASTRA Despărţământul “Dr.Teodor Mihali” Dej în parteneriat cu Asociaţia ”Mişcarea Liberală Dejeană”,  s-a bucurat de prezența multor iubitori de carte și cultură din Dej, poeți, scriitori sau simpli iubitori de lectură.

Bineînțeles, la final, Victor Cutuș-Mureșan a vorbit pe larg despre cele trei creații ale sale, despre originile sale din Nireș, dar și despre viața și îndelungata lui carieră de profesor și autor de cărți.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More