Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trupa de teatru ”Arlequin” Dej s-a întors de la Toulouse, fiind felicitată de primarul Costan Morar – VIDEO

0 41

someseanul-trupa Arlequin primaria Dej

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, i-a primit azi la primărie pe cei doi profesori și elevii care alcătuiesc trupa de teatru ”Arlequin” a Casei Municipale de Cultură Dej, după ce aceștia s-au întors de la Toulouse.

Trupa „Arlequin” a fost prezentă pe scena Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Eclairs de Scène”, fiind singura reprezentantă a României la acest mare eveniment.

Dan Borzan, Eugen-Cosmin Szekely, Sergiu Mureşan şi Alex-Ţigăoan, elevi ai Școlii ”Mihai Eminescu” Dej, au urcat pe scena festivalului, joi, 4 iunie, cu piesa de teatru „Partida de cărţi” după Marcel Pagnol, în regia lui Lucian Iosip, piesă cu care a participat și la festivalul ”Franthousiasme” de la Dej.

”Îi felicit pentru faptul că au reprezentat cu cinste municipiul Dej, pentru promovarea tradițiilor și portului nostru popular și pentru rolul pe care trupa îl are în schimburile interculturale și relațiile de prietenie cu Franța”, a spus primarul Costan Morar.

Cei patru tineri și talentați actori au fost însoțiți în Franța de profesorii Loredana Tomşa şi Lucian Iosip, trupa dejeană primind o mulțime de laude din partea juriului și a francezilor prezenți la festival, după cum povestește și profesorul Lucian Iosip în materialul video de mai jos.

Organizat de Asociaţia FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants), festivalul s-a desfășurat la Teatrul „ Jules Julien” din Toulouse şi a reunit în acest an 17 trupe de teatru sosite din: Armenia, Georgia, Egipt, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia şi Franţa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More