Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trupa „Intermezzo”, pe scena festivalului din Toulouse, Franța

0 75

Trupa de teatru francofon „Intermezzo”, a Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, a plecat duminică dimineața la Toulouse (Franţa), unde, în urma unei rigurooase preselecții, va reprezenta România la a 30 – a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Eclairs de Scène” (30 mai – 4 iunie).

Organizat de Asociaţia FITE (Festival International de Théâtre d’Enfants), festivalul reunește 19 trupe participante din: Ecuador, Germania, Kazahstan, Republica Moldova, România, Senegal, Tunisia şi Franţa, programul acestei manifestări cuprinzând, pe lângă spectacole, o vizită ghidată în oraş, o paradă a costumelor, un târg de produse tradiţionale şi ateliere teatrale. Nu în ultimul rând, participanţii la festival vor avea parte de o recepţie oficială la primăria Toulouse și o excursie în Carcassone.

Trupa „Intermezzo” – Alexandru Bivolaru, Nagy Lorand, Ioana Șoim, Andra Cristoreanu, Cristian Calmar, Alexandru Manyo, Liviu Pintrinjăl, Cătălin Boian și Vlad Georgiu – va prezenta pe scena festivalului piesa ,„Burghezul gentilom” de Moliere, în regia lui Lucian Iosip, profesorul coordonator și însoțitor al tinerilor actori. Și, fără îndoială, succesul de care s-a bucurat prestația trupei „Intermezzo” pe scena Festivalului „Franthousiasme” din Dej, se va repeta și la Toulouse.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More