Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Trupul lui Daniel a fost găsit în apele Someșului în a patra zi de căutări

0 445

pompieri barca inecat Somes

Adolescentul de 15 ani care s-a înecat sâmbătă în râul Someș, în zona balastierei de la Reteag, a fost găsit abia marți.

Pompierii de la Beclean și de la Bistrița, o echipă de scafandri de la Mureș, dar și polițști și rude ale băiatului au căutat fără încetare trupul acestuia.

Dacă sâmbătă și duminică toată ziua căutările băiatului, efectuate de pompierii de la Beclean și din Bistrița, nu au dat rezultate, luni a fost solicitat sprijinul și unei echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” a județului Mureș. Însă nici scafandri nu au avut mai mare succes.

Abia marți, trupul neînsuflețit al adolescentului a fost găsit la aproximativ un kilometru distanță în aval față de locul unde a fost văzut ultima dată strigând disperat după ajutor.

Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică și au scos trupul băiatului din Someș, acesta fiind transportat la IML pentru efectuarea necropsiei.

CITIȚI ȘI:

Copil luat de apele Someșului în zona balastierei de la Reteag – FOTO/VIDEO

Adolescentul înecat sâmbătă la Reteag este plâns de sute de persoane pe Facebook – FOTO/VIDEO

Scafandrii din Mureș, în căutarea băiatului înecat în Someș la Reteag

COMUNICATUL ISU Bistrița-Năsăud

Sâmbătă, 6 iunie a.c., la ora 16.00, dispeceratul comun ISU – SAJ a fost informat, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că un tânăr în vârstă de 15 ani a dispărut în zona balastierei din Reteag. Imediat, au fost alocate un echipaj al pompierilor militari cu barcă de la Garda de Intervenție Beclean, un echipaj de prim ajutor și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Alături de aceștia, pompieri voluntari de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile tranzitate de râul Someșul Mare și echipaje de poliție au căutat victima, împărțiți pe sectoare, în aval de locul dispariției, până dincolo de limita cu județul Cluj.

Duminică au continuat căutările realizate pompieri salvatori, voluntari, echipaje de poliție și localnici până la lăsarea întunericului. Luni, 8 iunie a.c., efectivele de căutare au fost suplimentate cu un echipaj de scafandrii aparținând ISU ”Horea” al județului Mureș.

Marți, 9 iunie a.c., în jurul orei 13.30, echipajele de căutare au fost informate că trupul băiatului a ieșit la nivelul luciului apei, la o distanță de cca. 1 km față de locul dispariției. Echipajul cu barca din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean a extras victima și a adus-o la mal, în vederea predării reprezentanților Secției de Medicină Legală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More