Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tudorel Toader o dă din colț în colț. Nu el a revocat-o pe Kovesi

1 1.664

Tudorel Toader se dezice de revocarea Laurei Codruța Kovesi dar în același timp le transmite oficialilor UE că s-ar „bucura dacă ea v-ar face ce ne-a făcut nouă”.

Adevărul a dat publicității declarațiile deputatului Günther Krichbaum , parte a delegației Comisiei pentru afaceri UE, deputat care a stat în dialogul cu Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei. Conform acestuia domnul Tudorel Toader ar fi afirmat că nu el este cel care a revocat-o de la șefia DNA pe Laura Codruța Kovesi și astfel aruncă întreaga vină în brațele președintelui Klaus Iohannis.

„Faţă de noi, domnul Toader s-a exprimat cum că nu dânsul a revocat-o pe doamna Kovesi, ci preşedintele. Noi ştim cum au funcţionat lucrurile în România şi ar fi mai simplu să treci o cămilă printr-o gaură de ac decât Comisia de la Veneţia să accepte aşa o încălcare a statului de drept”, a declarat Günther Krichbaum , în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc azi, 7 ianuarie, scriu cei de la Adevărul.

De asemenea, Tudorel Toader ar fi declarat în urma selecției Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, „M-aş bucura dacă ea v-ar face ce ne-a făcut nouă”, sintagmă ce arată probabil ranchiuna, dar și lipsa de diplomație a unei figuri publice reprezentative pentru România.

În schimb spre necazul Ministrului Justiției, deputatul și oficialul german și-a exprimat întreg suportul pentru Laura Codruța Kovesi în ceea ce înseamnă concursul pentru șefia Parchetului European.

„Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, practic este predestinată pentru această funcţie, şi eu mi-aş putea imagina că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi găsi o solutie de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat şi o solicitare ministrului român al Justiţiei de a se situa şi de a sprijini candidatul român pentru că este un candidat care are şanse, este candidat la o funcţie înaltă europeană şi care ar fi practic oprit, puţin infrânat, de către proprii săi conaţionali. (…) Tot ce a facut de fapt doamna Kovesi a fost să lupte pentru statul de drept, a combătut corupţia şi merită tot sprijinul” a declarat
Günther Krichbaum.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Claudiu spune

    Îl credem pe cuvant pe acest „Günther Krichbaum”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More