Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tudorel Toader și Partidul Comunist. Documente aduse la lumină de G4Media

1 489

Publicația on-line G4Media a pus în lumină documente ce, notează ei, arată legătura dintre Tudorel Toader și politica PCR.

Site-ul de investigații jurnalistice G4Media a publicat ieri, 8 februarie, o serie de documente care leagă imaginea actualului ministru al Justiției, Tudorel Toader, de imaginea Partidului Comunist Român. De asemenea textul care însoțește documentele relevă profesionalismul actualului ministru în ceea ce privește activitățile specifice PCR-ului.

Jurnaliștii G4Media își încep articolul cu o minibiografie a ministrului, după care ajung la cariera politică a acestuia. „Pe linie politică Tudorel Toader nu a fost un simplu membru de Partid ci a deținut poziții importante în aparatul UTC și PCR. A ocupat atât funcția de secretar al Biroului Organizației de Bază al UTC la Liceul Unirea din Focșani (1975-1979) cât și pe cea de secretar al Biroului Organizației de Bază al Asociației Studenților Comuniști de la Facultatea de Drept din Iași (1982-1986). A devenit membru cu drepturi depline în PCR în noiembrie 1984. La 18.01.1985 Comitetul Municipal Iași al Partidului Comunist Român îi eliberează carnetul de membru nr. 3705174.”, scriu cei de la G4Media.

Foto: G4media

De asemenea, se notează în articolul de presă, între 1986-1989 Tudorel Toader este membru al Organizației PCR-Justiție la Procuratura Locală Panciu. De acolo a fost propus pentru a ocupa funcția de secretar al Biroului Organizației de Bază Procuratură-Justiție, în august 1989. Totodată actualul ministru este încadrat ca propagandist PCR la cercul de învățământ politico-ideologic de la Consiliul Popular al Orașului Panciu.

Lucrul pe care îl accentuează articolul celor de la g4media este atașamentul lui Tudorel Toader pentru politica PCR, idee pe care jurnaliștii o motivează prin caracterizarea actualului ministru, făcută de secretarul principal al Procuraturii Locale Panciu, Popa Ștefan, membru PCR din 1967: „Cunosc pe tovarășul Tudorel Toader din luna septembrie 1986, de când a venit în această unitate de procuratură în funcția de procuror ca pe un tovarăș bine pregătit profesional și politic. Are o comportare foarte bună în familie și societate. Ca membru PCR se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”.

Întregul articol al celor de la G4Media îl puteți citi aici.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Monica spune

    Asa si? Monica Macovei a fost procuror la secturl 1 si este Euro Parlamentar, suntem in 2019 dor cei foarte „inteligenti” mai gusta duma legata de comunism.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More