Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Tudorel Toader supărat din nou de Kovesi. Fosta șefă DNA selectată pentru postul de procuror-șef european

0 498

Selectarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european îl scoate din sărite pe Tudorel Toader. Va anunța toți miniștrii de justiție din UE despre abuzurile acesteia.

Vechiul inamic al lui Tudorel Toader a dezgropat securea războiului. Laura Codruța Kovesi a fost selectată pentru funcția de procuror-șef european, veste care a venit ca un trăznet pentru ministrul român al Justiției. Eforturile sale de a o elimina pe fosta șefă DNA le-a considerat a fi o lovitură de succes, lovitură dată luptei anticorupție ascunsă sub metaforele protecției statului de drept și a intereselor cetățenilor. Lupta sa împotriva justiției a continuat prin încercarea de a-l da la o parte pe procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Fericirea lui Tudorel Toader și a stâpânilor acestora a fost însă de scurtă durată pentru că Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul întâi în procesul de selecție pentru funcția de procuror-șef european. Ea este urmată în clasament de către francezul Jean-Francois Bohnert și de germanul Andres Ritter. Numirea în acest post trebuie să fie finalizată până la începutul lunii martie prin intermediul unui juriu de 12 persoane, iar mandatul procurorului-șef european este de șapte ani, mandat ce nu poate fi reînnoit, notează cei de la Adevărul.

În contrapartidă și poate din disperare, Tudorel Toader a ieșit la lumină cu o declarație ce sună mai mult a pâră copilărească. Vestea selecției fostului procuror șef DNA l-a făcut pe Tudorel Toader să amenințe că va informa miniștrii de justiție despre abuzurile Laurei Codruța Kovesi.

„Cred că membrii Comisiei de selecţie nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetăţenilor, în detrimentul statului de drept. În Franţa sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi şi vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniştrilor de justiţie din statele membre ale UE, mâine dimineaţă voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie” a declarat Tudorel Toader, citat de către Adevărul.

Foto: Adevărul

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More