Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Tumoră gigant extirpată la Cluj

0 85

Medicii de la Institutul de Transplant Renal din Cluj au extirpat o tumoră gigan, de 18 kilograme, la o pacienta de 71 de ani dintr-o localitate din judeţul Alba. Femeia a descoperit întâmplător tumora, dar acum speră să scape de o mare greutate.

”Vom extirpa o tumoră abdominală gigant cu o greutate de 18 kg la o femeie de 71 de ani, care a descoperit întâmplător această tumoră. Tumora are, probabil, ca punct de plecare zona genitală şi cântăreşte un sfert din greutatea corporală a pacientei. Se întinde de la inimă până la pelvis. E una dintre cele mai mari tumori pe care am întâlnit-o în viaţa mea, nu ştim dacă e benignă sau malignă şi nu ştiu dacă operaţia se va termina numai cu scoaterea tumorii sau presupune şi extirparea altor organe. Operaţia e complicată, pot apărea probleme la o asemenea operaţie”, a declarat înainte de operaţie Mihai Lucan, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Femeia a început în luna noiembrie a anului trecut să aibă probleme, când a resimţit dureri tot mai puternice şi a început să-i crească burta. Abia apoi s-a adresat medicilor care au decis că trebuie operată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More