Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turcia, Macedonia și Ucraina se alătură sistemului UE de certificate Covid. Europenii vor putea merge în aceste țări cu certificatul UE

0 47

Sistemul european de certificate Covid se va extinde și pentru Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina. În acest fel, începând de vineri, certificatele Covid emise de aceste țări vor fi valabile și în interiorul Uniunii Europene, iar certificatul digital european va putea fi folosit pentru a intra pe teritoriul celor trei țări, anunță Comisia Europeană.

Certificatele Covid emise de cele trei țări vor putea fi folosite pentru a călători în Uniunea Europeană la fel ca certificatul verde digital folosit în prezent pe teritoriul blocului european.

De asemenea, certificatul european va putea fi folosit pentru călătoria în cele trei țări. În acest fel, călătoriile în siguranță ale cetățenilor din cele trei țări în Uniunea Europeană și ale cetățenilor europeni în acest țări sunt facilitate.

„Sunt mulțumit să văd că lista de țări care implementează sistemul bazat pe certificatul digital european crește și UE stabilește tendințele la nivel internațional. Acest lucru facilitează călătoriile în siguranță dincolo de granițele Uniunii noastre”, a spus Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.  

„În lupta noastră cu pandemia, partenerii noștri sunt o parte integrantă a efortului de redeschidere a societății în siguranță. Le transmitem bun-venit Ucrainei, Macedoniei de Nord și Turciei în sistemul nostru digital de certificate Covid și așteptăm cu nerăbdare venirea și a celorlalți vecini ai noștri”, a transmis și Olivier Varhelyi, comisarul pentru vecinătate și extindere.

Decizia va intra în vigoare de vineri, 20 august 2021.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More