Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turcia vrea să renunţe la testele PCR pentru turiştii români înainte de 1 iunie

0 881

Turcia ia în calcul renunţarea la obligativitatea testelor PCR pentru turiştii români, chiar mai devreme de 1 iunie.

Turcia iese din lockdown pe 17 mai, iar până la sfârşitul lunii va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR în vederea turismului. România stă bine din punct de vedere al cazurilor de Covid-19 şi s-ar afla pe lista ţărilor pentru care nu se va mai cere test de la 1 iunie, însă un oficial turc a declarat că este posibil ca o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme.

Românii, în top 20 al turiştilor din Antalya

Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), a declarat, în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români, că de la 1 iunie cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roşie, verde, etc.), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.

Reprezentantul Tursab susţine că în Antalya sunt aşteptaţi în 2021 „500.000, cel mult 600.000” de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia. La nivelul tuturor turiştilor străini, se speră că Antalya va atrage în anul 2021 în total 7,4 milioane de turişti, întrucât în primele patru luni ale anului au ajuns aici deja 1,4 milioane de vizitatori. Practic, se doreşte ca în 2021 să se ajungă la jumătate din fluxul de turişti din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit nu mai puţin de 15 de milioane de turişti. În 2020 însă, numărul de turişti străini în Antalya a scăzut abrupt până la 3,3 milioane de turişti.

În anul 2020 s-au depistat în Antalya în total 3.500 de turişti cu COVID-19 din 3,5 milioane, în condiţiile în care nu se cerea test PCR pentru intrarea în ţară, iar în acest an, la un flux de circa un milion de turişti, numărul celor depistaţi cu noul coronavirus nu a ajuns la 1.000 de persoane, informează Agerpres.ro.

Oficialul turc susţine că ţara sa se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate fără condiţii suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuţii privind o eventuală recunoaştere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Turcia mizează pe o răspândire a coronavirusului limitată datorită faptului că angajaţii din turism au fost vaccinaţi masiv, iar funcţionarea fiecărei unităţi sanitare de profil este condiţionată de obţinerea unui certificat sanitar în acest sens.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More