Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turist, de 70 de ani, pierdut în munți. A rezistat o noapte până să fie găsit de salvamontiști

0 77

Echipele Salvamont au reușit salvarea unui turist pierdut pe munte pentru o întreagă noapte.

În cursul zilei de 27 septembrie, doi turiști maghiari, unul de 58 ani și celălalt cu vârsta de aproximativ 70 de ani, aflați într-o drumeție cu un grup în Munții Rodnei s-au despărțit de grup și s-au pierdut ieri.

După sesizarea evenimentului a urmat o acțiune nocturnă de căutare organizată de Salvamont Borsa si Salvamont Bistrița. Acestora li s-au alăturat și echipaje ISU, jandarmi, poliție și un grup de rangeri de la Parcul Național.

Aceștia au reușit târziu în noapte localizarea turistului de 58 ani care a coborât în Rodna. Din păcate celălalt turist, slab echipat pentru a rezista pe munte, nu a fost reperat de către echipajele de intervenție.

Ulterior, în urma solicitării ISU Maramureș, echipa Salvamont Maramureș s-a deplasat la Borșa pentru a prelua coordonarea și împreună cu Salvamont Borșa s-a organizat intervenția de căutare a turistului dispărut.

Însă acțiunea de căutare a fost îngreunată de condițiile meteorologice precare. Astfel, din cauza unui plafon de nori foarte jos căruia i s-a adăugat și ceața, a fost imposibilă intervenția elicopterului.

Ieri însă, după îndelungi căutări, echipa Salvamont Borșa, aflată în Șaua Gârgălău a transmis că cel de-al doilea turist a fost găsit în viață. Acesta era stabil și a fost transportat la baza muntelui unde așteptau echipele medicale pentru evaluarea lui.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More