Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turiști blocați în Salina Turda – FOTO

0 866

Pompierii clujeni intervin pentru a salva un grup de turiști blocați în interiorul Salinei Turda.

Forțele ISU Cluj au fost chemate prin numărul unic de urgență să intervină în cazul unui grup de turiști blocați în Salina Turda.

Din ultimele informații se pare că aceștia au rămas blocați, la înălțime, pe o roată panoramică din interiorul salinei. Conform mai multor surse media este vorba despre un grup de 4 turiști care au rămas blocați în roata de agrement din Salina Turda, după ce ușa unei nacele a fost deschisă. În momentul în care roata a pornit, ușa a lovit o parte a sistemului și nu a mai putut înainta.

Sursa: abcnewstransilvania.ro

ACTUALIZARE:

„Uşa unei nacele a rămas deschisă. În momentul în care roata panoramică se învârtea, acea uşă lovea un dispozitiv lateral, astfel încât roata la un moment dat s-a blocat”, a declarat reprezentantul ISU Cluj, Ciprian Cornea.

El a explicat că pentru coborârea ultimilor trei turişti a fost necesară intervenţia alpiniştilor, care să urce pe roată şi să închidă uşile nacelei, după care dispozitivul a fost pus în mişcare, iar cei doi copii şi adultul care se afla cu ei au putut coborî în momentul în care gondola a ajuns la nivelul solului.

După aproximativ o oră, toţi turiştii fuseseră coborâţi din roata panoramică, care are o înălţime de 20 de metri.

 

Foto: ABC News Transilvania

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More