Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turişti blocaţi în telegondola de la Salina Turda (ACTUALIZARE)

0 92

salina-turda-0101-1024x575

Mai mulţi vizitatori ai salinei din localitatea clujeană Turda au rămas blocaţi în telegondola aflată la 80 de metri adâncime.

Vizitatorii au aşteptat o oră şi jumătate până când au fost scoşi din carusel. Primarul din Turda, Tudor Ştefanie a chemat în sprijin firma care se ocupă de întreţinerea caruselului pentru a-i putea da jos pe turişti. Nu s-a apelat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Avram Iancu al Judeţului Cluj.

Din primele informaţii, defecţiunea a apărut la un picior de sprijin al telegondolei. Acesta a cedat şi astfel s-a înclinat toată telegondola.

ACTUALIZARE: ”Imediat ce s-a constatat defecțiunea la roata panoramică, echipa tehnică a salinei a intervenit pentru a asigura securitatea celor opt turiști care în acel moment se aflau în gondolele acesteia. Turiștii au fost coborâți în scurt timp de pe roată, în deplină siguranță, iar activitatea salinei nu a fost afectată în niciun fel de acest incident. Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o astfel de situație de la darea în funcțiune a acestei instalații, cu atât mai mult cu cât verificările tehnice necesare s-au făcut în conformitate cu normele recomandate. Aș vrea să asigur vizitatorii Salinei Turda că vom face tot ce ne stă în putere pentru acest caz să fie unul singular și îmi cer scuze turiștilor vizați pentru inconvenientele create”, a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More