Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turiști la un pas de tragedie

0 339

Doi turiști au fost salvați de către jandarmeria montană. Aceștia au rămas blocați pe traseu și nu s-au mai putut întoarce la bază.

Doi turişti străini rătăciţi au fost salvaţi în seara zilei de 08 aprilie a.c. de jandarmii montani din Piatra Fîntînele.  Jandarmii fost anunţaţi cu privire la faptul că doi cetăţeni străini au urcat în zona numită Piatra lui Orban, din Munţii Călimani şi nu au mai reuşit să se întoarcă la baza traseului, din apropierea staţiunii Colibiţa.

Totul s-a întâmplat din cauza faptului că s-a înnoptat iar cei doi nu cunoşteau zona, nu aveau echipament corespunzător pentru un asemenea traseu şi nu deţineau niciun dispozitiv de iluminat pe timp de noapte.

Un echipaj de jandarmi montani din Piatra Fîntînele a pornit în căutarea celor doi turişti, iar, după aproximativ 3 ore de căutări, cei doi au fost găsiți în zona indicată, starea sănătăţii acestora fiind destul bună, la prima vedere. Jandarmii montani i-au condus pe cei doi turişti înapoi în staţiunea Colibiţa, în siguranţă, unde, pentru îngrijiri de specialitate, a fost solicitată şi o ambulanţă.

În urma investigaţiilor medicale s-a constatat faptul că cei doi turişti, (un bărbat de cetăţenie germană şi o femeie cu domiciliul în Londra, ambii de 28 de ani), aveau o stare uşoară de hipotermie, epuizare fizică accentuată şi o stare de panică în urma celor întâmplate, nefiind necesar transportul acestora la spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More