Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turiști mușcați de vipere. Un tânăr din Tureac a ajuns la spital

0 134

Un bărbat de 31 de ani a fost muşcat de viperă, duminică, în timp ce se afla în zona Piatra Fântânele (jud. Bistriţa-Năsăud) – Dornişoara (jud- Suceava), acesta fiind internat în spital.

Potrivit ISU Bistriţa, un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea Tureac a fost muşcat de picior de o viperă. Acesta a primit primul ajutor de la un echipaj SMURD, apoi a fost transportat la UPU Bistriţa, în stare stabilă.

Reprezentanţii Salvamont şi ISU Bistriţa-Năsăud atrag atenţia că o persoană muşcată de viperă poate muri în cinci ore dacă nu primeşte medicaţie, deoarece veninul acesteia este o hemotoxină, hemoglobina din sânge formând, împreună cu veninul, un compus stabil, care poate duce la sufocare.

„Totuşi moartea cauzată de muşcătura unui şarpe veninos survine în cazuri rare, mai mult de jumătate din muşcăturile de viperă sunt <uscate>, fără inoculare de venin. Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârsta, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei”, spun reprezentanții ISU Bistrița.

O persoană muşcată de viperă poate simţi o durere acută, zona afectată se poate tumefia, iar victima poate deveni semiconştientă, pielea se decolorează sau se colorează în violet sau negru în locul unde a pătruns veninul. Alte simptome generale: senzaţie de greaţă, vomă, tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie, transpiraţie excesivă, dureri abdominale, sete, anxietate şi posibila pierdere a cunoştinţei, după cum spun reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud şi ai Salvamontului.

Un alt turist, în vârstă de 29 de ani, din Piteşti, a fost preluat, tot duminică, de elicopterul SMURD, de pe Transfăgărăşan, după ce a fost muşcat de o viperă cu care tânărul s-ar fi jucat. Acesta a fost transportat la un spital din Bucureşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More