Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Turiștii care au ales să fie de Crăciun în Maramureș, s-au bucurat de zăpadă pe pârtii

0 51

Turiștii care au ales ca destinație de vacanță pensiunile din orașul montan Cavnic, situat în vecinătatea Munților Gutâi, au profitat de zăpada existentă la munte și au petrecut ultimele două zile pentru a schia, iar copiii au beneficiat de o plimbare cu sania trasă de cai.

„Norocul nostru și al turiștilor a fost că, în ultimele zile, pe munte a nins destul de mult, iar pe pârtia de schi stratul de zăpadă a depășit 50 de cm, așadar se poate schia în condiții foarte pe bune. În zonele unde zăpada e prea puțină am pus în funcțiune tunurile de zăpadă, iar cei mai curajoși, îndeosebi cei care stăpânesc foarte bine schiul, pot veni și seara pentru că una din cele patru pârtii e dotată cu instalație de iluminat nocturn. Turiștii care nu vin dotați special pentru schi își pot închiria întreg echipamentul de la punctele de închiriere aflate la baza pârtiilor”, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Oana Poenaru, administratorul unei pârtii de schi din Cavnic.

Turiștii care au ieșit în natură a doua zi de Crăciun au avut parte de o plimbare cu sania trasă de cai.

„Copiii au fost cei mai preocupați să participe la o tură cu sania trasă de cai. În fiecare an, dezvoltăm câteva variante de traseu din vecinătatea pârtiilor de schi, unele încărcate de legendele locului”, a spus Iulian Mureșan, proprietarul unei afaceri hipo din Cavnic.

Conform ANTREC Maramureș, în acest an de Crăciun peste 80% din capacitatea de cazare a pensiunilor turistice a fost rezervată.

În județ s-a mai putut schia de Crăciun pe pârtiile din stațiunile Mogoșa, Șuior, Borșa și Izvoarele.

O parte dintre turiștii străini aflați în pensiuni vor participa, duminică, la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, găzduit de municipiul Sighetu Marmației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More