Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Twitter, Spotify și alte site-uri, perturbate vineri de un atac cibernetic

0 59

Mai multe site-uri de internet, între care Twitter, Spotify, CNN și Reddit au fost perturbate vineri, pe coasta de est a Statelor Unite de un atac cibernetic împotriva companiei Dyn, un furnizor de servicii de internet, transmit Reuters și AFP.

Atacul de tip ”Distributed Denial of Service” (DDoS), care vizează blocarea serverelor pe care se află găzduite platformele respective de internet, a avut loc în jurul orelor 11:10 GMT și a afectat în principal coasta de est a SUA, conform unui anunț făcut de compania Dyn.

Alte site-uri afectate au fost Airbnb, Box, Boston Globe, New York Times, Github, Reddit, Heroku, Freshbooks, precum și site-urile grupului Vox Media, scrie techcrunch.com.

Contactați de AFP, cei de la Twitter nu au comentat acest incident.

În jurul orelor 13:10 GMT, serviciile respective de internet, furnizate de Dyn, au reînceput să funcționeze normal, fiind din nou accesibile utilizatorilor de pe coasta de est a SUA.

Potrivit portalului specializat TechCrunch, atacul a fost in principal localizat pe coasta de est a SUA.

Contactată de agenția Reuters, o reprezentantă a FBI a indicat că nu are ce să comenteze deocamdată pe marginea acestui incident.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More