Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”U” Cluj și-a asigurat la Dej prezența la barajul de promovare în Liga a III-a. Echipa Viile Dejului a scăpat ieftin – FOTO/VIDEO

0 74

Universitatea Cluj s-a calificat matematic pentru barajul de promovare în Liga a III-a după ce a învins azi, la Dej, pe AS Viile Dejului, în cadrul etapei cu numărul 26 din Liga a 4-a. Dacă în tur, pe Cluj Arena, a fost 10-0 pentru ”șepcile roșii”, azi la Dej echipa dejeană a scăpat cu doar patru goluri primite.

Stadionul Municipal Dej a marcat azi o premieră în meciurile de fotbal găzduite în ultimii ani. A fost pentru prima dată când intrarea spectatorilor s-a făcut pe bază de bilet cumpărat de la porțile de acces, prețul unui tichet fiind de 5 lei. Explicația oferită de gazde, AS Viile Dejului, a fost aceea că și la meciul din tur, de pe Cluj Arena, dejenii au fost nevoiți să cumpere bilete pentru a urmări meciul din tribune, astfel că acum le-au întors ”favoarea” clujenilor. Bineînțeles, nimeni n-a luat în considerare diferența de la cer la pământ dintre Cluj Arena și ruina care este stadionul dejean, dar asta este deja altă poveste.

Partida de azi de la Dej a fost una alertă, mai ales în prima repriză, atmosfera fiind asigurată de fanii Universității Cluj, prezenți la Dej în număr destul de mare, comparativ cu media obișnuită în tribunele arenei dejene, însă cu mult mai puțini decât la precedentul meci jucat de clujeni la Dej, cel cu CFR Dej.

Soarta meciului a fost decisă, de altfel, în prima repriză, când ”U” a luat cu asalt poarta dejenilor, dezavantajați de faptul că portarul gazdelor a fost mereu cu soarele în ochi și n-a putut interveni la toate șuturile spre poartă.

Dorin Goga a fost omul meciului, jucătorul Universității deschizând scorul încă din minutul 13, în urma unui corner de pe stânga, mingea fiind reluată cu capul sub transversală. Un minut mai târziu putea fi 2-0 pentru oaspeți, însă dejenii au fost salvați de bară, dar golul al doilea a venit în minutul 33, tot de la Goga, în urma unei lovituri libere executată perfect.

În minutul 37 s-a făcut 3-0 pentru alb-negri, Iuliu Hațiegan marcând cu un șut din apropierea porții, pentru ca tabela să fie închisă în prelungirile primei reprize, când Goga a reușit hattrick-ul.

Repriza a doua nu a fost la fel de bogată în faze de poartă, deși oaspeții au continuat asediul la poarta dejenilor. Portarul gazdelor a reușit să scoată în câteva faze șuturile periculoase care-i amenințau poarta, astfel că scorul a rămas neschimbat.

Cu această victorie categorică, ”U” Cluj își asigură matematic prima poziție din serie până la finalul sezonului și prezența la barajul de calificare în Liga a III-a. De cealaltă parte, Viile Dejului se află pe locul 12 în clasament, cu doar 23 de puncte în acest sezon.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1477419878987441.1073742386.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More