Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UBB Cluj a realizat o hartă interactivă a vaccinării anti-COVID-19 pe localităţi

0 635

Cercetători ai Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca au realizat o hartă interactivă a ratei de acoperire vaccinale la nivelul localităţilor din România.

„Cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) au dezvoltat o hartă interactivă care arată rata de acoperire vaccinală la nivelul fiecărei localităţi din România, harta fiind actualizată în regim zilnic. Conform celor mai recente date prezentate de harta interactivă, există diferenţe semnificative între mediile urban şi rural în ceea ce priveşte rata de vaccinare, dar şi diferenţe importante între judeţele ţării, judeţele din regiunea Nord-Est având cele mai mici niveluri de vaccinare în comparaţie cu celelalte regiuni ale României”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de UBB.

Potrivit sursei citate, harta interactivă a UBB oferă mai multe date decât cea a autorităţilor, precum şi o serie de previziuni.

„Harta interactivă poate fi consultată accesând linkul econ.ubbcluj.ro/coronavirus şi este realizată ca parte a proiectului de cercetare cu tema COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării, oferind în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României. Chiar dacă autorităţile din România publică zilnic o hartă a situaţiei vaccinărilor pe localităţi, harta dezvoltată de cercetătorii UBB oferă mai multe avantaje care uşurează modul de culegere, de interpretare şi de înţelegere a datelor actuale”, se mai arată în comunicat.

Printre acestea, se numără faptul că toate informaţiile relevante legate de localităţile din România sunt afişate în acelaşi loc, nefiind necesară consultarea mai multor documente care conţin datele oficiale legate de campania de vaccinare.

„Interactivitate: harta nu este una statică, informaţiile afişate putând fi consultate foarte uşor prin simpla manevrare a mouse-ului asupra hărţii. Interpretare vizuală uşoară: harta foloseşte o arhitectură vizuală modernă, nuanţele de albastru mai închise reprezentând localităţi cu un procentaj mai ridicat al acoperirii vaccinale. Funcţiune de căutare: harta oferă şi un motor de căutare a localităţilor pe baza denumirii acestora”, se menţionează în comunicatul UBB. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More