Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uber ajunge în august la Cluj-Napoca. Clujenii au descărcat cu miile aplicația

2 55

Serviciul Uber va ajunge la începutul lunii august la Cluj-Napoca, acesta fiind al doilea oraş din România, după Bucureşti, în care va funcţiona.

Potrivit unui comunicat al Uber România transmis, marţi, compania a primit sute de mesaje de la şoferi din Cluj-Napoca prin care aceştia doresc să devină parteneri Uber.

”Serviciul va fi disponibil pentru clujeni şi turiştii care vizitează oraşul începând cu prima săptămână din august. Aplicaţia Uber a fost deja descărcată de mii de clujeni. Am primit sute de mesaje de la şoferi care îşi doresc să devină parteneri Uber. Angajamentul nostru faţă de comunitatea locală presupune mai mult decât o opţiune de transport sigură şi de încredere pentru utilizatori şi o oportunitate economică flexibilă pentru şoferi”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Nicoleta Schroeder, director general Uber România.

Reprezentanţii companiei au subliniat că serviciul este o modalitate flexibilă de a câştiga un venit pentru mulţi şoferi parteneri din Bucureşti, singurul oraş din România unde serviciul funcţionează în prezent, care au diverse ocupaţii: 37% sunt antreprenori sau liber profesionişti, 31% au un serviciu full-time, în timp ce 22% nu au o altă sursă de venit şi conduc cu Uber în timp ce sunt în căutarea unui loc de muncă.

”Uber este o aplicaţie de mobil care pune în legătură pasageri cu şoferi parteneri. Pentru pasageri, e un serviciu simplu: apeşi un buton pe telefonul mobil şi chemi o maşină care te duce la destinaţie sigur, fără numerar, fără bacşiş. Pentru şoferi e o oportunitate economică flexibilă. Ne dorim ca toţi şoferii din Cluj să devină şoferi parteneri Uber şi, în timp, să transportăm împreună acelaşi număr de pasageri cu mult mai puţine maşini”, au precizat sursele citate.

Compania Uber a fost fondată în anul 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poţi comanda o cursă la atingerea unui buton, misiunea sa fiind să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă, ”peste tot, pentru toată lumea”.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti, cu trei servicii: UberX, UberSELECT şi Uber Child Seat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Mihai spune

    Sper sa dea faliment firmele de taxi. Taximetristii sunt niste tzarani

  2. Mihai spune

    Oricum ar fi, din cauza codurilor promotionale, Uber e foarte ieftin, spre gratis.
    De exemplu, daca iti faci cont nou si scrii codul „RAZVANT15UE”, o sa ai calatorii gratis de 100 sau 200 (nu mai tin minte) de lei.
    In conditiile astea, prefer sa merg gratis chiar daca risc sa dau de unul din cei 0.1% soferi, care sunt mai naspa. Procentul e de vreo 80% la taximetristi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More