Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uber, aplicația mobilă de taximetrie, ajunge și la Cluj

0 170

Aplicația mobilă de taximetrie Uber se extinde în alte două orașe din România. Potrivit Wall-Street.ro orașele în care Uber va ajunge sunt Cluj-Napoca și Timișoara.

Rob Khazzam, responsabil pentru lansarea Uber în țările din regiune, a declarat într-un interviu la evenimentul Microsoft Summit că vrea să intre și în alte orașe din România, informează sursa citată.

“Da, am vrea și cred că s-ar putea întâmpla în 2016. Am vizitat câteva orașe, am participat la conferințe acolo și încercăm să vedem ce nevoi există și cum ar arăta serviciul nostru acolo. Însă nu avem nimic concret. Rămâne însă să decidem când vom face pasul și cu ce produs”, a declarat Rob Khazzam, potrivit startupcafe.ro.

În România, Uber, aplicația mobilă de taximetrie, a intrat în luna februarie a acestui an, acoperind în prima fază zonele centrale din București.

Ce este Uber

Uber este o aplicaţie de smartphone care conectează pasagerii cu şoferii unor maşini dispuşi să ofere contra cost servicii de transport.

Cei care vor să folosească serviciile Uber trebuie să urmeze paşii de mai jos:

  • Să descarce aplicaţia pentru iOS sau Android sau să se înregistreze aici;
  • Să creeze un cont şi să înregistreze un card de credit – creatorii aplicaţiei asigură că datele personale ale utilizatorilor sunt în siguranţă;
  • Să stabilească, prin aplicaţie, adresa de unde să fie luaţi cu maşina – drumul parcurs de şoferul care acceptă comanda poate fi urmărit în timp real tot prin aplicaţie;
  • Odată ajunşi la destinaţie, să coboare pur şi simplu din maşină, fără să plătească în numerar, fără să lase bacşiş.

Uber – aplicaţie controversată

Uber a fost intens criticată în 2014 din cauza unor incidente de siguranţă cu şoferii săi, dar şi din cauză că se lansează în multe oraşe din lume fara a acorda atenţie legislaţiei din domeniul taximetriei.

Popularitatea aplicaţiei Uber în Europa şi în întreaga lume a dus la proteste şi din partea şoferilor de taxi, care se plâng că astfel de servicii intră pe piaţa companiilor de taxi fără să fie nevoite să suporte costuri la fel de mari pentru respectarea reglementărilor şi licenţe.

În mai multe dintre protestele organizate în Europa, şoferii de taxi nu au vizat direct servicii de tipul Uber, ci reglementările stricte care le creează dificultăţi să concureze cu acestea.

Uber a fost interzisă de justiţie în mai multe oraşe din Statele Unite şi Europa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More