Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UBER are interzis la Cluj. Taximetriștii câștigă în instanță

0 92

Activitatea Uber este interzisă începând de azi la Cluj, conform unei decizii a Curţii de Apel, care a dat dreptate taximetriştilor.

Procesul a fost intentat în urmă cu doi ani, de companiile de taxi, nemulţumite de serviciul de ride-sharing.

Instanţa de fond dăduse o decizie tot în favoarea lor, condamnând practicile de concurenţă neloială.

Pe fond, în 27 iunie 2018, Tribunalul Specializat a dispus ”încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”.

Apelul a fost pierdut de UBER, după ce instanța a menținut prima sentință.

În vara anului trecut, după prima sentință, compania de ride sharing, activă pe piața clujeană din august 2016, anunțase că va depune apel. Reprezentanții mai spuneau că vor face ”pași proactivi către un model licențiat”.

”[…] Admite în parte cererea de intervenţie principală formulată de intervenienţii MPG, PC, BM, PCA, BNI, HIC, OCC, GG, MG, PA, BMD, BMF, RVA, PA, CGD, TCG, PSO, LL, MI, BA, VR, IAR, HDR, VNA, ZI, BZ, GA, KRL, NMV, RT, PV, RV, şi în consecinţă, Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca.Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.04.2019”, se spune în decizia de azi.

Decizia tribunalului din Cluj ar putea deschide un precedent pentru menținerea serviciilor oferite de Uber în țara noastră. Deja se discută de ceva timp de schimbarea legislației, lucru care ar îngreuna foarte mult prezența aplicațiilor precum Uber sau Bolt (Taxify) sau chiar Clever Taxi, iar de o lună se așteaptă decizia comisiilor parlamentare pe marginea legii care reglementează serviciile de ridesharing.

Drept reacţie, oficialii Uber au transmis că sute de mii de oameni din România se bazează pe aplicaţie pentru drumurile lor zilnice. Au mai spus că vor continua dialogul cu autorităţile, pentru ca serviciile lor să fie reglementate.

În urmă cu o lună, a fost depus în Senat un proiect de lege în acest sens.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More