Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uciși de furtună. Doi morți și 15 răniți în Bistrița-Năsăud, în urma vijeliei

0 66

Un prim bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud arată că în urma furtunii de duminică două persoane și-au pierdut viața și alte 15 au fost rănite, ajungând la spital cu răni mai mult sau mai puțin grave.

Un bărbat a fost surprins de căderea unui copac în parcul municipal din Bistrița, bărbatul fiind strivit sub greutatea arborelui, astfel că medicii nu au mai putut să-l salveze și au fost nevoiți să declare decesul acestuia.

Cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii a fost în localitatea Borleasa, și aici un bărbat fiind lovit violent de un copac care s-a prăbușit peste el.

În tot județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat în total 17 victime, dintre acestea 10 ajungând la spitalul din Beclean. O persoană din Breaza și un tânăr din Livezile au avut nevoie de transport la spital, restul prezentându-se singuri la unitățile spitalicești din Bistrița și Beclean după ce au fost răniți de copaci căzuți, crengi rupte, sau bucăți de acoperiș smulse de vânt.

Tot la spital a ajuns și un băiețel de 5 ani, nepotul bărbatului care a decedat în Parcul Municipal. Minorul a fost internat, urmând să fie supus unei intervenții medicale.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, în tot județul au fost afectate municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Sângeorz-Băi și Beclean și 11 comune cu satele aparținătoare, în total 26 de localități în afară de orașe fiind afectate.

De asemenea, aproximativ 60% dintre consumatorii de energie electrică au rămas fără curent.

De asemenea, în gara din Beclean un acoperiș de tablă a căzut peste liniile de cale ferată.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.