Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uciși de furtună. Doi morți și 15 răniți în Bistrița-Năsăud, în urma vijeliei

0 399

Un prim bilanț al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud arată că în urma furtunii de duminică două persoane și-au pierdut viața și alte 15 au fost rănite, ajungând la spital cu răni mai mult sau mai puțin grave.

Un bărbat a fost surprins de căderea unui copac în parcul municipal din Bistrița, bărbatul fiind strivit sub greutatea arborelui, astfel că medicii nu au mai putut să-l salveze și au fost nevoiți să declare decesul acestuia.

Cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii a fost în localitatea Borleasa, și aici un bărbat fiind lovit violent de un copac care s-a prăbușit peste el.

În tot județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat în total 17 victime, dintre acestea 10 ajungând la spitalul din Beclean. O persoană din Breaza și un tânăr din Livezile au avut nevoie de transport la spital, restul prezentându-se singuri la unitățile spitalicești din Bistrița și Beclean după ce au fost răniți de copaci căzuți, crengi rupte, sau bucăți de acoperiș smulse de vânt.

Tot la spital a ajuns și un băiețel de 5 ani, nepotul bărbatului care a decedat în Parcul Municipal. Minorul a fost internat, urmând să fie supus unei intervenții medicale.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, în tot județul au fost afectate municipiul Bistrița, orașele Năsăud, Sângeorz-Băi și Beclean și 11 comune cu satele aparținătoare, în total 26 de localități în afară de orașe fiind afectate.

De asemenea, aproximativ 60% dintre consumatorii de energie electrică au rămas fără curent.

De asemenea, în gara din Beclean un acoperiș de tablă a căzut peste liniile de cale ferată.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More