Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ucraineni pierduți în Munții Maramureșului, căutați cu elicopterul SMURD. Unul a murit

0 98

Mai mule persoane, refugiați din Ucraina, care încercau să ajungă în România în cursul nopții trecute, au rămas blocate în Munţii Maramureşului, la o altitudine de peste 1.900 metri. Unul dintre bărbați este decedat, informează autoritățile.

Bărbații sunt căutaţi de un elicopter SMURD, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

La grupul de bărbaţi blocaţi în zona alpină au ajuns în cursul nopţii de marţi spre miercuri şi doi salvatori din Ucraina, care au solicitat sprijinul autorităţilor române.

„Un elicopter SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne survolează frontiera în zona cuprinsă între sectorul de frontieră 354-370, Masivul Pop Ivan (din Munţii Maramureşului n.red.) pentru salvarea persoanelor care au solicitat ajutor”, a spus Dan Bucă.

ACTUALIZARE:

Prefectura Maramureş anunţă, miercuri, că doi cetăţeni ucraineni au fost găsiţi în zona montană, după ce au trecut ilegal frontiera.  

Un bărbat a fost găsit în zona Masivului Pop Ivan de poliţiştii de frontieră maramureşeni. 

”A primit ajutor medical de urgenţă de la echipajul unităţii mobile de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (EPA). Unitatea mobilă SMURD va prelua şi preda persoana rătăcită unui echipaj de ambulanţă, care îl va transporta la o unitate medicală pentru investigaţii”, au precizat autorităţile,  

A doua persoană a fost găsită de către poliţişti de frontieră şi salvamontişti, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, pe direcţia localităţii Crasna Vişeului.  

”Acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, în zona sectorului de frontieră 364, la aproximativ 3,5 kilometri în interior. Cetăţeanul ucrainean este rănit la membrele inferioare şi urmează a fi preluat de către elicopterul SMURD pentru a i se acorda îngrijiri medicale, iar ulterior va fi transportat la o unitate medicală”, au precizat autorităţile.  

Aceasta au explicat că, ulterior, se va pleca pentru găsirea bărbatului care se presupune că a murit în zona montană. Informaţia a fost oferită echipelor de salvare de un cetăţean ucrainean găsit, în Ucraina, de grănicerii din ţara vecină, în noaptea de marţi spre miercuri.  

Bărbatul a precizat că cel decedat este tatăl său, dar până acum locul în care ar fi trupul nu a fost identificat.  

Grupul de ucraineni care s-a rătăcit era format din patru bărbaţi, alerta fiind dată după ce o femeie a sunat la 112.  

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More