Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

UDMR Cluj negociază și cu PSD și cu PNL. Miza: funcțiile de viceprimar la Cluj-Napoca și vicepreședinte la CJ Cluj

0 61

UDMR Cluj va negocia atât cu PNL, cât şi cu PSD, pentru a deţine în continuare funcţiile de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi de viceprimar la Cluj-Napoca.

Preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că decizia privind colaborarea cu PNL şi PSD la nivel de judeţ va fi una comună, luată de conducerea organizaţiei judeţene şi de conducerea naţională a UDMR.

‘UDMR Cluj a obţinut un rezultat bun la alegeri. Sper că prin cele şapte mandate la CJ şi cinci de la Consiliul Local Cluj-Napoca vom fi în măsură să închegăm alianţe ca să putem reprezenta interesele comunităţii noastre. Vrem păstrarea funcţiilor de viceprimar la Cluj-Napoca şi de vicepreşedinte la CJ Cluj. Vom discuta cu PSD şi PNL, începând de joi vom avea discuţii cu cine vom avea alianţă, în ce condiţii vom putea colabora. Discuţii au fost cu liderii judeţeni din Cluj ai PNL şi PSD. Va fi o decizie comună a UDMR Cluj şi a conducerii naţionale a UDMR’, a precizat Csoma Botond.

El a mai spus că formaţiunea sa a fost votată şi de români, mai ales pentru faptul că viceprimarul Horvath Anna i-a reprezentat în funcţia sa pe toţi clujenii.

UDMR are în CJ Cluj şapte membri, PNL 18, iar PSD 12. În Consiliul Local Cluj-Napoca UDMR are cinci membri, la fel ca PSD, iar PNL are 17.

În judeţul Cluj UDMR a câştigat opt mandate de primari în cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale, şi 135 de consilieri locali.

În prezent, UDMR deţine un post de vicepreşedinte la CJ Cluj şi un post de viceprimar la Cluj-Napoca, în urma unei înţelegeri cu PNL.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More