Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uioreanu cere 50 de mii de euro despăgubire pentru condițiile din închisoare

0 746

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, cere despăgubiri de 50 de mii de euro pentru condițiile din închisoare.

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, cere despăgubiri de 5.000 de euro pentru rele tratamente şi încălcarea vieţii private Horea Uioreanu. Conform Adevărul, Uioreanu își execută acum pedeapsa de 6,4 ani de închisoare pentru luare de mită în valoare de circa 93.000 de euro. 

Astfel el cere 30.000 euro ca și contravaloare a prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 3 CEDO („nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante”) și  20.000 euro ce reprezintă contravaloarea prejudiciului moral cauzat ca urmare a încălcării dispoziţiilor art. 8 CEDO („orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private şi de familie, a domiciliului său şi a corespondenţei sale”).

Printre cele reclamate de către avocații lui Uioreanu se enumeră faptul că, notează cei de la Adevărul, camera de la subsolul clădirii în care reclamantul a fost deţinut avea aproximativ 4 mp, era prevăzută cu două paturi metalice suprapuse, cu saltele vechi, foarte murdare, fără a avea vreo sursă de lumină naturală sau aerisire. Grupurile sanitare erau vechi şi insalubre, iar accesul la acestea se făcea prin intermediul gardienilor. Accesul la duş era permis de două ori pe săptămână, iar deţinuţii aveau dreptul la o plimbare zilnică de 30 de minute într-o curte interioară.

Cele două mese zilnice erau nesatisfăcătoare, iar în clădire persista un miros de mucegai şi urină, există problemele legate de canalizare afectând pereţii clădirii. De asemenea reclamantului nu i-au fost acordate îngrijiri medicale corespunzătoare afecţiunilor de care suferea la coloana vertebrală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More