Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Uite grila, nu e grila. Ping pong cu BAC-ul şi învăţământul românesc

0 136

Deşi noile modele pentru examenele de bacalaureat au fost deja publicate şi marea surpriză a venit din partea introducerii grilelor , ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a ieşit la rampă, să anunţe că totul se amână.

Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, a anunţat că noile subiecte pentru examenul de Bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională nu vor fi aplicate în anul şcolar 2018-2019, anunţă cei de la Digi24, după ce doar acuma câteva zile subiectele în cauză au fost publicate şi au făcut parte din titlurile zilei pentru majoritatea mass-mediei româneşti. Astfel gestul Ministerului arată din nou că pentru cei responsabili de sistemul educaţional românesc nu e nici o problemă să dai peste cap o altă generaţie şi să faci ping pong cu viitorul tinerilor români. Într-o bâlbâială continuă se uită că învăţământul românesc e în moarte clinică de mult timp şi totuşi „experţii” continuă să facă experimente pe ceea ce ar fi trebuit să fie piatra de temelie a naţiei.

„În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a afirmat ministrul interimar al educației. Şi dintr-o dată reprezentanţii ministerului au luat decizia de „a amâna” schimbările, bineînţeles după consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, dar și cu Federația Asociațiilor de Părinți, Consiliul Național al Elevilor și cadre didactice, nu de alta dar în primă instanţă se pare că uitară că mulţi dintre ei nu sunt puşi în funcţii pentru a lua hotărâri de capul lor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More