Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ultima noapte electrică la Bonțida. S-a dansat în mocirlă până după răsăritul soarelui la Electric Castle – FOTO/VIDEO

0 117

Orice lucru, frumos sau urât, își găsește până la urmă sfârșitul. Despre Electric Castle, putem spune că sfârșitul e doar o pauză, pentru că deja ne gândim cu nerăbdare la ediția de anul viitor.

Cu bune, cu rele, Electric Castle, ediția noroioasă de 2016, a ajuns la final. Duminică înainte de debutul marilor concerte, unii festivalieri erau deja pregătiți de plecare, în timp ce alții plecaseră deja spre case sau su aflau pe drum. Marea parte a electricilor a rămas însă pe baricade, pentru a savura până la ultima secundă din festival și a putea participa la primul Electric Monday (asta pentru norocoșii care au avut ziua de luni liberă).

Dacă pe timpul zilei de duminică norii și soarele se jucau de-a v-ați ascunselea pe cerul Bonțidei, spre lăsarea serii a venit și ploaia. Nu se putea ca Electric Castle să se încheie fără să plouă și în ultima zi de festival. N-a plouat mult, doar suficient cât să înmoaie din nou , miile de tone de noroi zvântat de adierile de pe parcursul zilei.

Mii de electrici mișunau pe străzi, în căutare de băutură, mâncare sau prieteni. Alții, mai hăbăuci din fire, căutau pe ultima sută de metri să cumpere de la vânzătorii ambulanți din centrul satului cizme de cauciuc sau pelerine. O altă modă inventată la Bonțida a fost cea a echipamentelor formate din saci de gunoi uriași, iar din loc în loc vedeai câte o mumie complet acoperită, cel puțin până la brâu, în folie alimentară.

N-a fost cazul pentru atâta bătaie de cap duminică seara, pentru că ploaia a fost molcomă și de scurtă durată. Apoi a ieșit soarele, iar curcubeul dublu de deasupra Castelului Banffy a fost captat de zeci de mii de ochi și de camerele foto ale telefoanelor mobile.

În festival, noroi cât vezi cu ochii. Doar ici și colo câte un ”hater” nervos și supărat pe mocirla ce-l înconjura, în  rest doar fețe zâmbitoare, oameni bucuroși că încă se mai află la Bonțida, fericiți că au ocazia să-și posteze o poză pe Instagram cu gleznele sub noroaie, mândri că pot da un check-in pe Facebook la Festivalul Noroiului Electric.

La barurile din incintă și la Food Court, oamenii mișunau în căutare de produse care să le potolească foamea sau setea, în timp ce alții se pregăteau sufletește și trupește pentru o ultimă noapte de beție memorabilă. La Booha Mansion era mare aglomerație, poate pentru că era și cam singura scenă în fața căreia nu erau băltoace cu mocirlă. La celelalte scene, cei mai nebuni frumoși se zbenguiau în noroaie, stropiți până la urechi de nămol, dar fericiți.

Lăsarea întunericului a dat și startul marilor petreceri și concerte, iar oamenii s-au adunat din nou cu miile la scena principală pentru show-urile Alternosfera, God Is An Astronaut, Bastille, Bring Me The Horizon sau Gorgon City. Fără să fie câtuși de puțin deranjați de condițiile atmosferice, de vânt sau de noroi, alte mii de oameni au bâțâit fără oprire toată noaptea la celelalte scene, cele mai animate fiind Boiler Stage, la show-urile Klu vs. Sauce și DJ Marky, sau RBMA Stage, în timp ce la Roots Stage oamenii au cântat și dansat până în zorii zilei alături de artiști.

Primele razele ale dimineții i-au găsit pe ultimii electrici rămași în picioare visând deja la următoarea ediție. Cu ochii plecați de supărare, pentru că s-a încheiat o nouă ediție fabuloasă a Electric Castle, sau cu ochii ațintiți în înaltul cerului, nerăbdători să se pregătească pentru următoarea ediție, electricii au privit cu iubire în suflet un ultim răsărit în acest an la Castelul Electric de la Bonțida. Electric Castle 2016 s-a încheiat. Începe Electric Castle 2017.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1174009035995195.1073742271.467241263338646&type=3

Pe același subiect:

Electric ”Mud” Castle. Skrillex a mixat 80 de litri pe metru pătrat la Festivalul Noroiului- FOTO/VIDEO

30.000 de electrici murați de ploaia torențială au țopăit pe muzica lui Paul Kalkbrenner – FOTO/VIDEO

Video:Electric Castle și prima ploaie. Sigur Ros a adus ploaia la Bonțida – FOTO/VIDEO

Bonțida este pregătită de festival. Electric Castle și-a deschis porțile pentru electrici – FOTO/VIDEO

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More