Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Persoană prinsă sub un mal de pământ la Măguri Răcătău (ACTUALIZARE)

0 46

someseanul-accident Mintiu SMURD pompieri

O persoană a fost prinsă sub un mal de pământ și stânci, în urma unor săpături pentru înlocuirea unei conducte.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, evenimentul s-a produs  la 14 km de Măguri Răcătău spre Măguri. La această oră echipajele de salvare intervin la fața locului cu două autospeciale SMURD de la Gilău și Colina, precum și cu un echipaj de descarcerare de la Gilău.

„Este vorba de un bărbat în vârstă de 54 de ani care săpa un şanţ pe marginea drumului, într-o zonă forestieră. Din primele informaţii, şanţul nu a fost consolidat şi unul dintre maluri s-a surpat peste bărbat. Acesta a fost prins sub pământ şi bolovani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj Vornicu Adriana.

ACTUALIZARE: Bărbatul a decedat. „Din păcate, echipajele care au ajuns la faţa locului nu l-au putut scoate pe bărbat în timp util pentru a-i salva viaţa”, a declarat Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

În 02.12.2013, ora 17:10, Secţia 6 Poliţie Rurală Floreşti, a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul ca în zona unde se lucrează pentru microhidrocentrală, la o distanta de 14 km din localitatea Măguri-Răcătau, spre drumul forestier în directia Irişoara s-a surpat pămant peste un muncitor care lucra în acea zona.
La faţa locului, poliţiştii, în prezenţa specialiştilor din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Protectia Muncii, au constatat că în jurul orei 16:45, la o distanta de aproximativ 1 km de la intersecţia drumului forestier cu drumul comunal Măguri, spre zona de pădure Irişoara, pe marginea drumului, a fost sapat cu excavatorul un sant în lungime de aproximativ 12 m şi 3,5 m adâncime, de către angajati ai fimei care prestează lucrări în zonă. Un perete al unei stânci situate la marginea şanţului s-a surpat peste un bărbat de 55 ani, din Oravita, jud. Caraş-Severin, angajat al firmei, care a decedat.
Din primele cercetări s-a stabilit că muncitorii erau în timpul programului de lucru.
În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc accidentul mortal de muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More