Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Rapid a fost exclusă din Liga 1! Chiajna revine pe prima scenă fotbalistică

1 25

Astăzi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat o decizie definitivă în ceea ce priveşte plângerea depusă de clubul Concordia Chiajna, privitoare la ilegalitatea deciziei luate de LPF, de a organiza un meci de baraj cu Rapid.

Surse din cadrul FRF anunţă că pe adresa Federaţiei a sosit o adresă din partea TAS, în care Instanţa de la Lausanne confirmă faptul că a acceptat plângerea formulată de Concordia Chiajna şi că formaţia ilfoveană va lua locul Rapidului în Liga I. Decizia este executorie.

TAS dispune ca rezultatele Rapidului să fie anulate, urmând ca formaţia Concordia Chiajna să fie reprogramată pentru a juca împotriva lui FC Vaslui şi Viitorul Constanţa.

„Sunt luat pe nepregătite. Eu nu ştiu nimic. Ar fi o mare nedreptate. Având în vedere că toate capetele de acuzare au fost respinse anterior, azi mă aşteptam să se dea doar motivarea. Normal ar fi să se joace cu doar 17 echipe în Liga I dacă voim fi retrogradaţi. Se creează un precedent periculos, pentru că TAS nu are competenţa de a întoarce o decizie a FRF. Vă daţi seama, planurile noastre sunt date peste cap, nu mai putem face achiziţii. Este o mare nedreptate, pentru că criteriul sportiv trebuie să primeze. Noi ne-am câştigat de două ori dreptul de a rămâne în Liga I. Sunt bulversat, ne pregăteam pentru meciul cu Steaua şi acum a venit această veste ca o ghilotină. Deocamdată aşteptăm şi ceva oficial, după care vom face toate demersurile necesare să întoarcem această decizie”, a declarat Nicolae Cristescu, preşedintele Rapidului, la Realitatea TV.

Rapid urma să întâlnească mâine formaţia Steaua Bucureşti. În condiţiile date cel mai probabil meciul nu se va disputa.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More