Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ultima oră: Tren de călători deraiat în zona gării Beclean. Circulația feroviară blocată

0 2.210

Un incident feroviar a avut loc în această dimineață în jurul orei 6, în zona stației CFR Călători Beclean, unde un tren de călători a deraiat.

Este vorba despre trenul Regio Bistrița-Cluj Napoca nr. 4107, a cărui locomotivă a sărit de pe șine, întreaga garnitură fiind blocată, în zona intersecției cu drumul care duce spre Figa.

Din fericire, deși vagoanele transportau zeci de călători, nimeni nu a fost rănit. Din câte se pare, locomotiva trenului ar fi sărit de pe șine din cauza proastei infrastructuri a căii ferate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația feroviară între municipiile Bistrița și Cluj-Napoca, pe magistrala de cale ferată 401, este la această oră întreruptă în zona stației Beclean (județul Bistrița-Năsăud), după ce locomotiva trenului Regio 4107 a deraiat. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Călătorii au fost transportați cu mijloace auto până în gara Beclean, de unde și-au continuat drumul mai departe spre destinație.

Din cauza acestui incident, circulația feroviară în zona Beclean este blocată, alte două trenuri de călători fiind oprite în zonă. Este vorba despre trenurile Inter Regio 1641 București – Baia Mare și 10641 București – Cluj-Napoca. De asemenea, trenul 1843 care circula pe ruta Timișoara Nord – Beclean, a fost oprit în stația Gherla până la eliberarea circulației feroviare în stația de destinație.

Atât trenul deraiat, cât și celelalte două blocate în circulație sunt retrase în stația Șintereag până la remedierea situației.

“Trenul se îndrepta de la Bistriţa spre Cluj când, înainte de gara din Beclean, o roată din faţă a locomotivei a sărit de pe şine. Nu au existat răniţi, iar pasagerii au fost transbordaţi până în gara din Beclean cu mijloace auto de unde şi-au continuat drumul. Circulaţia feroviară este blocată, la faţa locului existând mai multe echipe care fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul”, a spus Ioan Murăşan, Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More