Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un alt cap PSD trimis la închisoare. Un fost primar din Sălaj găsit vinovat în 6 capete de acuzare

0 1.293

Un fost primar PSD din județul Sălaj va sta după gratii 5 ani și 6 luni pentru diverse infracțiuni. Acesta a mai avut de executat o altă pedeapsă de 6 luni de închisoare.

Conform adevărul.ro, Sandu Bercean, fost primar al comunei Meseşenii de Jos, județul Sălaj, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat în 6 capete de acuzare. Sențința a fost dată joi, 21 iunie, de către magistrații Tribunalului Sălaj.

Sandu Bercean a fost găsit vinovat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de corupţie sub forma participaţiei improprii, două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de corupţie şi de trei infracţiuni de fals intelectual asimilat faptelor de corupţie.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, fostul primar nu mai are dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, atât pe durata executării pedepsei, cât şi timp de cinci ani după aceea. În plus, fostul edil va avea de plătit către ANAF, în solidar cu alţi doi inculpaţi din dosar, peste 200.000 de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi aferente prejudiciului principal. în vederea reparării pagubei produse prin faptele inculpaţilor şi a garantării executării cheltuielilor judiciare, instanţa a menţinut măsura sechestrului asigurător asupra a două imobile deţinute de către Bercean.

„El a fost trimis în judecată în primăvara lui 2017, procurorii susţinând că în anul 2012, pe vremea când era primar, a plătit integral lucrările de reabilitare a Şcolii din Meseşenii de Sus, deşi constructorul nu executase nici jumătate din investiţie, a achitat efectuarea unui studiu (nerealizat) de dezvoltare a comunei şi un sondaj de opinie (nici acesta realizat). Valoarea prejudiciului cauzat depăşea 300.000 de lei” notează publicația adevărul.ro

De asemenea, aceeași publicație subliniză faptul că în perioada 2007-2012, el a achiziţionat, în mod repetat, mărfuri de la societatea soţiei sale, cu scopul de a realiza un folos material indirect pentru aceasta din urmă de peste 145.000 de lei. În perioada 2011-2012, Bercean a achiziţionat mărfuri de la firma fiului său, cu scopul de a realiza un folos material indirect pentru acesta din urmă în valoare de circa 15.000 de lei. Cu mărfurile respective a fost aprovizionat Centrul de Zi aflat în subordinea Primăriei Meseşenii de Jos. Nu în ultimul rând, el a emis, la finele anului 2009, o dispoziţie prin şi-a angajat fiica în funcţia de consilier personal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More