Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un asteroid mare cât un munte va trece pe lângă Pământ: Urmărește evenimentul LIVE

0 41

asteroid 2004 BL86

Un asteroid de mari dimensiuni, ce a primit denumirea de catalog 2004 BL86, va trece luni la o distanță de aproximativ 1,2 milioane de kilometri față de Terra. Potrivit Agenției Spațiale Române, asteroidul va putea fi observat live, pe www.virtualtelescope.eu, începând cu ora 21.30.

După modul în care reflectă lumina solară, acest asteroid are diametrul de aproximativ 500 de metri. Acesta este cel mai mare asteroid a cărui trecere prin vecinătatea planetei noastre va fi urmărită de astronomi. Conform NASA, aceasta va fi cea mai mare apropiere de Pământ a unui obiect de asemenea dimensiuni, până în anul 2027, când își va face apariția 1999 AN10, un asteroid descoperit de LINEAR pe 13 ianuarie 1999.

Când va ajunge la cea mai mică distanță de Pământ, 2004 BL86 se va mișca cu 2,7 grade pe oră (aproximativ de 5,4 ori lățimea Lunii), iar mișcarea sa pe lângă stelele de fond va fi ușor de observat. Asteroidul va ajunge la opoziție la 07,00 ora României pe 27 ianuarie.

În ziua de 26 ianuarie acest asteroid va putea fi observat și de astronomii amatori, prin intermediul micilor telescoape sau a unor binocluri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More