Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un asteroid va purta numele unui elev român

0 253

ionut_budisteanu_nume_asteroid_132ed21f8d

Un tânăr de doar 18 ani, elev român eminent cu zeci de premii naționale și internaționale câștigate în domeniul științei și ingineriei, va da numele unui asteroid.

Ionuț Budișteanu elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea a câştigat, sâptămâna trecută, marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF).

După concursul din Phoenix, SUA, Budișteanu a spus că Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele său, aceasta fiind o regulă a acestor concursuri.

Elevul român a obținut locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de maşină low-cost fără şofer. Folosind inteligenţa artificială, mașina poate detecta neregularităţile drumului şi poziţia în timp real şi nu ar costa decât 4.000 de dolari pe piaţă.

Până acum, la doar 18 ani Ionuț Budișteanu a câștigat 90 de premii naţionale şi internaţionale în domeniul ştiinţei şi ingineriei. Anul trecut, la același concurs de la Intel ISEF, Ionuț a câștigat premii în valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limbă pentru a crea imagini, dedicat nevăzătorilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More