Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un avion a luat foc după o aterizare ratată VIDEO

0 224

Un Boeing 777 al compamiei aeriene Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a ratat aterizarea sâmbătă după-amiază, conform autorităţii federale a aviaţiei (FAA).

Cel puţin 10 persoane au fost rănite grav după ce avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines a ratat aterizarea şi a luat foc pe aeroportul din San Francisco, conform unui comunicat medical citat de CNN în pagina electronică.

Spitalul general din San Francisco tratează opt adulţi şi doi copii, cu toţii aflaţi în stare critică, conform unui comunicat al spitalului. Şase dintre pacienţi sunt femei şi patru bărbaţi.

Printre pasagerii aflaţi la bord se număra şi vicepreşedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul său de Twitter o poză cu epava avionului însoţită de mesajul „Tocmai m-am prăbuşit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil…”. Acesta a mai adăugat „Pompierii şi echipele de salvare sunt peste tot. Evacuează răniţii. Nu m-am mai simţit aşa de la 9/11”, conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.

FAA a confirmat că accidentul s-a produs la aterizare. Zborului numărul OZ214 avea la bord 290 de pasageri, conform postului de televiziune ABC.

Autorităţile nu au raportat eventuale victime însă imaginile transmise de televiziuni arătau aparatul încercuit de maşini de pompieri, cu coada lipsă. Incendiul a fost stins.

Jumătate din cabina avionului a fost arsă, interiorul avionului fiind vizibil cu ajutorul camerelor din elicopterele televiziunii.

Aparatul se află pe o bucată de pământ paralelă cu pista de aterizare, cu jumătatea din faţă a fuselajului parţial arsă şi fără coadă. În locul unde avionul pare să fi atins pământul pe pistă la câteva sute de metri în spate erau vizibile numeroase resturi şi ceea ce semăna cu coada avionului.

mediafax

foto: arhiva


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More