Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un avion care trebuia să aterizeze la Cluj, blocat în nămeți la Londra – FOTO

0 2.282

Mai mulţi români, pasageri ai unei curse WizzAir Londra-Cluj Napoca, sunt blocaţi duminică pe aeroportul Luton de lângă Londra. Aeronava trebuia să plece la ora 7:40, însă nu a putut decola din cauza ninsorilor puternice, care au dus la închiderea aeroportului.

Mai mulţi români, pasageri ai unei curse WizzAir Londra-Cluj Napoca, sunt blocaţi duminică pe aeroportul Luton de lângă Londra. Aeronava trebuia să plece la ora 7:40, însă nu a putut decola din cauza ninsorilor puternice, care au dus la închiderea aeroportului.

„Zborul Wizz Air W6 3302 de la Londra Luton la Cluj-Napoca (10 decembrie), planificat să decoleze la 7:40 (ora Marii Britanii), este momentan întârziat din cauza închiderii aeroportului ca urmare a ninsorii abundente din Luton. Pasagerii sunt trataţi conform regulamentelor UE şi politicii companiei”, au declarat duminică reprezentanţii companiei Wizz Air.

Imediat ce aeroportul se va redeschide, aeronava va decola spre Cluj-Napoca.

”Deşi condiţiile meteo nu sunt în controlul companiei, Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi pentru orice inconveniente cauzate şi face tot ce este posibil pentru a reduce efectele asupra pasagerilor săi”, adaugă reprezentanţii Wizz Air.

Un român care se afla în avionul ce trebuia să decoleze spre Cluj, a postat pe Facebook o fotografie însoțită de următorul mesaj:

”Acel moment când aeroportul este închis din cauze meteorologice …
Despre Luton este vorba!
De la ora 07:40 suntem tot in avion, lumea este nemulțumită! Nu are nimeni răbdare, fiecare comentează aiurea!
De ce nu putem fi civilizați? De ce nu se poate să avem răbdare? Păi așa e românul, le stie pe toate, le face pe toate si doar el are dreptate!
Sunt femei care au odrasle plâng și țipă, mamele țipă mai tare și fac gălăgie in avion de parcă sunt acasă la ele! …Nu se mai tine cont de ceilalți din jur, fiecare face si spune ce îl taie capul!
De ce nu putem fi civilizați???”

Aeroportul Luton a fost închis duminică dimineaţă din cauza ninsorilor puternice. După ora 14.00, reprezentanţii aeroportului au anunţat că pistele au fost redeschise doar pentru plecări. „Pentru cea mai recentă stare a zborului, vă rugăm să contactaţi compania aeriană. Pasagerii sunt sfătuiţi să îşi aloce mai mult timp pentru drumul la aeroport. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere”, au anunţat reprezentanţii aeroportului.

În aceeași situație sunt și zborurile care trebuiau să decoleze dinspre România spre Londra. Zborul de la ora 12:55 de la Cluj-Napoca spre Luton încă nu a decolat de pe aeroportul Cluj.

Duminică, au fost anulate şi zborurile de pe aeroportul din Birmingham, în timp ce mai multe drumuri au fost închise, iar unele localităţi au rămas fără electricitate, în urma ninsorilor puternice care afectează Marea Britanie.

ACTUALIZARE: Zborurile de la Luton spre Cluj-Napoca și cel de la Cluj spre Londra au fost anulate pentru azi.

Pasagerii români, aflaţi în cursa care trebuia să plece la ora 7.40 de pe aeroportul Luton din Londra, au fost debarcaţi în jurul orei 16, pentru a doua oară, pe motiv că piloţii au depăşit orele de zbor pentru această zi.

De cealaltă parte, după ce au petrecut 7 ore în așteptare în aeroportul din Cluj, pasagerii care trebuiau să zboare spre Londra au fost anunțați că zborul s-a anulat.

Ambasadorul României la Londra: ”Și eu ce treabă am cu chestia asta?”

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a declarat, pentru Mediafax, că nu are cunoştinţă de situaţia românilor de pe aeroportul din Luton, dar că rolul ambasadei este relaţionarea cetăţenilor cu autorităţile, nu cu „meteorologia”.

Contactat de agenţia MEDIAFAX, ambasadorul Dan Mihalache a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din aeroportul din Londra.

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. Nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, a declarat Dan Mihalache, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns: „Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More