Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un avion cu 100 de persoane la bord a ratat aterizarea pe aeroportul din Cluj-Napoca – FOTO/VIDEO

0 104

Incident pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca în această dimineață, după ce un avion cu 116 pasageri la bord a ratat aterizarea pe pistă.

La aterizare aeronava nu a mai putut fi controlată și a ieșit de pe pistă. Pasagerii au fost evacuați în condiții de siguranță și niciunul dintre ei nu a suferit răni, dar au tras o sperietură groaznică.

Aceștia călătoreau de la București la Barcelona, cu escala la Cluj-Napoca cu o aeronavă a companiei Blue Air, care trebuia să aterizeze la Cluj la ora 8.

Mai multe echipaje de pompieri și acordare a primului ajutor s-au prezentat de urgență la fața locului pentru a preîntâmpina orice problemă.

”La ora 8:15, avionul a ieșit aproximativ 20 de metri în afara pistei. Avionul nu este avariat și niciun pasager nu a fost rănit. Condițiile de aterizare au fost bune. Se va constitui o comisie pentru a analiza ce s-a întâmplat, toate detaliile acestui incident. Cu puțin timp înainte de aterizare a fost verificat gradul de frânare a pistei. S-a dat gradul 3, din 5. Piloții aveau toate informațiile legate de pistă. Condițiile erau relativ bune. Se putea face aterizarea”, a declarat David Ciceo, directorul aeroportului din Cluj-Napoca.

Acesta respinge orice problemă legată de condițiile meteo și așteaptă rezultatele anchetei deschisă de comisia de analiză a aeroportului pentru a afla ce s-a întâmplat.

La Cluj-Napoca ninge abundent la această oră și ningea și la momentul aterizării avionului. De altfel, din fotografiile trimis de către pasagerii ce veneau cu avionul Blue Air de la București se vede faptul că pista era acoperită de zăpadă. Imediat după aterizare, angajații aeroportului s-au apucat să curețe pista. Deocamdată aeroportul a fost închis, toate zborurile fiind oprite până când aeronava Blue Air va fi scoasă din zona de câmp unde a finalizat aterizarea, în afara pistei.

Persoanele care trebuie să călătorească de pe acest aeroport trebuie să verifice constant site-ul oficial al aeroportului. La această oră sunt două aeronave care ar fi trebuit să aterizeze, dar au fost redirecționate către Sibiu. Sunt, de asemenea, două zboruri anulate spre Viena.

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o anchetă în cazul incidentului produs joi dimineață pe aeroportul din Cluj-Napoca.

‘Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni — Cluj — Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor, depășind suprafața pistei cu aproximativ 5-10 metri. La bord se aflau 110 pasageri și 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări, unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile)’, a precizat compania aeriană Blue Air.

Două aeronave care ar fi trebuit să aterizeze joi, la Cluj-Napoca, au ajuns pe Aeroportul Internațional din Sibiu, unde traficul aerian nu este afectat de ninsoare.

„În jur de 50 de pasageri din Cluj sunt așteptați să sosească la Sibiu. Aceștia se vor îmbarca în aeronava care urmează să vină de la București și vor pleca la Barcelona”, a explicat Nicoleta Boborodea.

Potrivit informațiilor primite de la Aeroportul Internațional din Sibiu, aeronava Blue Air care urmează să-i transporte pe cei 50 de pasageri din Cluj-Napoca la Barcelona a decolat deja de la București, având la bord în jur de 100 de pasageri. Aeronava Blue Air de la București este așteptată să aterizeze la Sibiu la ora 12.10. Acest avion va decola de la Sibiu, după ce preia pasagerii din Cluj-Napoca.

Traficul aerian pe aeroportul din Cluj-Napoca a fost reluat, după incidentul aviatic în care a fost implicată o aeronavă, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu, David Ciceo.

‘Aeronava a fost scoasă, este pe platformă, în condiții corespunzătoare și la ora 13.45 s-a reluat traficul pe aeroportul clujean. Urmează să facem și o analiză internă, de asemenea comisia stabilită de Ministerul Transporturilor va face o anchetă’, a menționat David Ciceo.

El a mai spus că în urma incidentului aviatic două aeronave au fost direcționate spre Sibiu și s-au înregistrat întârzieri la trei curse.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More