Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un avion TAROM care zbura de la Budapesta a luat foc în aer

0 93

Un avion al companiei TAROM, având 30 de pasageri la bord, a luat foc în aer, după ce decolase de pe aeroportul din Budapesta cu destinația București.

Aeronava s-a reîntors pe pista din Budapesta, de unde decolase cu câteva minute înainte. Pilotul a întors aeronava în aer înapoi pe aeroportul din Budapesta, după un incendiu la motorul avionului. Fumul provocat de incendiu a pătruns și în cabina pasagerilor.

Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu victime, toți pasagerii și membrii echipajului fiind în siguranță.

La bordul avionului se afla și președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru AGERPRES, că la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum și atunci a observat că una dintre elice s-a oprit.

avion tarom in flacari

Însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta. Borboly Csaba a spus că în momentul în care a văzut că s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms soției sale, iar colegilor din Consiliul Județean le-a scris un email în care le-a spus: ‘Sper să putem ateriza. Haideți, găsiți repede un avion, ca să pot ajunge acasă”

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

‘Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: ‘am renăscut’. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19,55 și va ajunge la București la 22,30′, a declarat Borboly Csaba.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More