Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un băimărean de 92 de ani, înșelat cu un premiu fictiv de 10.000 de euro

0 191

Un bătrân de 92 de ani din Baia Mare a căzut în plasa escrocilor. Bărbatul a primit un telefon prin care a fost informat că a câștigat 10.000 de euro, dar că pentru a intra în posesia premiului trebuie să depună într-un cont suma de 1.600 de lei. Băimăreanul s-a conformat, dar abia apoi și-a dat seama că a fost înșelat.

Ieri dimineaţă, la sediul Poliţiei Municipiului Baia Mare s-a prezentat Iosif V. de 92 de ani din Baia Mare care e reclamat că a fost victima unei înşelăciuni. El a declarat că în 01 martie 2013 a fost sunat de o persoană necunoscută care l-a anunţat că este câştigătorul unui premiu în valoare de 10000 de euro. Acea persoană i-a mai spus că pentru a intra în posesia sumei de bani trebuie să vireze într-un cont suma de 1600 de lei. Bătrânul a respectat indicaţiile, a virat banii în cont şi la scurt timp şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni. Poliţiştii fac cercetări acum pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infractorilor şi să fiţi păgubiţi cu sume semnificative de bani, poliţiştii maramureşeni vă recomandă: nu daţi curs indicaţiilor primite de la necunoscuţi care vă contactează prin intermediul telefonului şi vă spun că sunteţi câştigătorul unui premiu dar pentru a intra în posesia lui sunteţi condiţionaţi să viraţi diferite sume de bani într-un cont. Fiţi precauţi şi dacă sunteţi abordaţi de o asemenea manieră aveţi în vedere faptul că la celălalt telefon se află un escroc ce încearcă să profite de naivitatea şi dorinţa de câştig facil a cetăţenilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More