Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Proprietarul unei pensiuni din Băița a rămas fără chiriașii de la MApN

2 125

armata 2

Un bărbat din localitatea clujeană Băiţa, proprietarul unei pensiuni, a fost contactat de doi angajați ai MApN, care au vrut să închirieze întreaga pensiune pentru trei nopți. Până la urmă, militarii nu au mai ajuns la pensiune, și nici nu l-au mai contactat pe proprietar pentru a finaliza înțelegerea. Bărbatul a rămas cu o pagubă în urma acestei afaceri, dar și-a recuperat în final banii.

Militarii i-ar fi spus bărbatului că vor să închirieze pensiunea trei nopţi pentru a instala acolo corturi militare, ba chiar să aterizeze cu un elicopter pe respectiva proprietate. Cele două părţi ar fi bătut palma pentru suma de 3600 de lei, reprezentând închirierea întregii pensiuni (10 camere, sală de mese și sală de conferințe) pe o perioadă de trei zile.

Totul s-a petrecut sâmbătă, 8 februarie. “Doi bărbaţi îmbrăcaţi civil, s-au prezentat la mine spunându-mi că vor să închirieze pensiunea. Le-am comunicat suma de 3600 de lei pentru trei nopţi şi mi-au spus că îmi vor da răspuns referitor la preţ, în 2 ore. Au revenit după 2 ore cu aceeaşi maşină de teren, cu numere de armată, şi mi-au spus că este bine şi vin să se cazeze. M-au întrebat dacă pot să le emit factura, le-am spus ca da şi i-am întrebat cine este beneficiarul, iar aceştia mi-au răspuns că MApN.  Bineînţeles că nu s-au mai întors, dar nici nu m-au anunţat că nu mai vin, deşi aveau numărul meu de telefon. În pensiune am dat drumul la căldură să fie cald pe când se întorc, însă nu s-au întors. Mi-au creat un prejudiciu de aproximativ 500 de lei cu căldura, curentul şi pregătirile pentru sosirea lor”, a declarat Szabo Csongor, proprietarul pensiunii din localitatea clujeană Băiţa.

Tot acesta susţine că i s-a cerut discreţie totală. “Mi-au spus că discreţia este foarte importantă, că urmează să instaleze corturi în curte şi chiar să aterizeze un elicopter în curtea pensiunii. Pensiunea este retrasă mult de la drumul principal”, a explicat Csongor.

Ministerul Apărării Naţionale admite că mai mulţi militari urmau să se cazeze la pensiunea respectivă. “Organizatorii exerciţiilor au luat, într-adevăr, în calcul posibilitatea ca pensiunea respectivă să fie închiriată pentru câteva zile. Ca urmare a faptului că desfăşurarea în teren a instruirii nu a mai necesitat folosirea acestui spaţiu, reprezentanţii MApN au informat, în cursul zilei de ieri, proprietarii respectivei pensiuni despre renunţarea la închiriere şi au achitat cheltuielile aferente închirierii”, au arătat reprezentanţii MApN pentru NewsCluj. Proprietarul pensiunii spune că şi-a primit în cele din urmă banii.

În perioada 4-14 februarie, militari din mai multe structuri de forţe ale Armatei României şi ale Armatei Rebulicii Federale a Germaniei participă la un exerciţiu de instruire în comun care se desfăşoară la Dej, Târgu Mureş, Reghin şi Câmpia Turzii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Sam Cel Roman spune

    1200 lei a NIGHT? So he can help the Army do secret shit? What a greedy fool.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More