Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un bărbat din Cășeiu, infectat cu COVID-19, a decedat azi la spital

0 2.880

Un bărbat de 64 de ani din comuna clujeană Cășeiu a încetat din viață în această după-amiaza la spital în Cluj-Napoca, la aproximativ trei săptămâni după ce a fost confirmat cu noul tip de coronavirus.

După decesul femeii de 81 de ani din Dej, care a decedat în 22 aprilie la spital în Cluj-Napoca, cazul bărbatului din Cășeiu este al doilea deces din zonă în urma confirmării cu infecția cu COVID-19.

Bărbatul de 64 de ani din Cășeiu a fost internat, împreună cu soția lui, la spital în Cluj-Napoca la începutul acestei luni. Cei doi au avut simptomele unei simple răceli, iar la recomandarea medicului de familie au fost duși cu ambulanța din Cășeiu la Spitalul Municipal Dej.

Aici, personalul medical din Compartimentul de Infecțioase și-au dat seama imediat care este situația, astfel că i-au trimis la Cluj-Napoca.

După trei săptămâni de luptă cu boala, organismul bărbatului de 64 de ani a cedat, iar azi a fost declarat decesul. Soția acestuia rămâne în continuare internată în spitalul clujean, fiind în stare gravă.

Rudele bărbatului ne declarau în urmă cu o săptămână că nu cunosc sursa infectării celor doi soți. Aceștia spun că cei doi nu au ieșit din casă decât pentru a merge la cumpărături în sat și nu-și dau seama de unde s-ar fi putut îmbolnăvi. Aceștia au negat faptul că cei doi ar fi avut vreo legătură cu adunările religioase de la Reteag, unde s-au îmbolnăvit mai multe persoane, deși fac parte din aceeași religie.

Autoritățile locale din comuna Cășeiu sunt pregătite deja pentru înmormântare. Având în vedere contextul pandemiei, înmormântarea bărbatului trebuie făcută în termen de 24 de ore, la aceasta putând participa maximum 8 persoane.

Potrivit primarului Silviu Boldor, administrația locală trebuie să se ocupe de groapă, care va avea trei metri adâncime, dar și de dezinfectarea locului. Sicriul sigilat cu trupul neînsuflețit va fi transportat de la spital din Cluj-Napoca direct la cimitir, nefiind permisă depunerea acestuia în capelă sau biserică.

Odată transportat la groapă, în maximum 24 de ore de la pronunțarea decesului, în cimitir se va ține o slujbă, la care poate participa un număr restrâns dintre membrii familiei, toți fiind obligați să poarte echipamente de protecție.

În comuna Cășeiu, în mod oficial, mai există alte două persoane infectate cu COVID-19. Este vorba despre soția bărbatului decedat, în vârstă de 62 de ani, și de o altă femeie din localitate, ambele fiind în continuare internate în spital.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More