Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Un bărbat din Dej, al doilea caz de coronavirus la Salina Ocna Dej

2 2.035

Mai mulți angajați ai Salinei Ocna Dej au fost informați în această după-amiază despre faptul că un coleg de-al lor a fost confirmat cu infectare cu noul coronavirus.

Potrivit angajaților Salinei cu care am vorbit, este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, care locuiește în Dej, pe strada 1 Mai.

Acesta ar fi primit astăzi rezultatul testului și a informat și conducerea societății. Schimbul care a intrat la muncă în această după-amiază a fost informat despre această situație, iar șeful de schimb al persoanei infectate a anunțat pe fiecare coleg de muncă al acestuia.

Primul angajat al Salinei Ocna Dej infectat cu COVID-19, un bărbat de 43 de ani, a fost confirmat în data de 30 martie. Acesta nu mai fusese la muncă din data de 21 martie, când și-a luat concediu, după ce și soția acestuia manifestase simptome ale infectării co coronavirus, fiind internată în Spitalul Municipal Dej în 24 martie.

Conducerea Salinei Ocna Dej a luat la acea vreme măsura de a trimite acasă angajații de pe schimbul de lucru cu bărbatul de 43 de ani, din Dej, deși acesta nu intrase în contact cu colegii săi.

”Consider că s-au luat toate măsurile posibile pe linie de Securitate și Sănătate în muncă cu toată responsabilitatea pentru resursa umană gestionată la Sucursala Salina Ocna Dej”, ne declara la acea vreme directorul Salinei Ocna Dej, Alin Sălătioan.

De această dată însă, în cazul bărbatului de 57 de ani, acesta a fost la muncă și în această săptămână. Colegi ai acestuia ne-au semnalat faptul că a fost prezent la serviciu și marți și miercuri, iar vineri a primit rezultatul pozitiv la testul COVID-19.

Într-un drept la replică transmis pe adresa redacției în urma publicării primului articol referitor la primul caz de coronavirus din cadrul Salinei Ocna Dej, Conducerea Societății Naționale a Sării a ținut să anunțe și măsurile luate în această criză în toate sucursalele:

Pentru a gestiona în mod eficient starea de urgenta, la nivelul Societății a fost creata o comisie de criza pentru perioada in care este instituita starea de urgenta pe teritoriul Romaniei, care are ca atribuții: receptionarea, analizarea si rezolvarea tuturor problemelor care apar in perioada starii de urgenta instaurata prin decret prezdiential, in legatura cu activitatea SNS S.A.

In plus, conducerea societatii a solicitat ca la sucursalele SNS S.A, unde nu exista un volum de munca care sa justifice prezenta la serviciu in perioada aceasta de criza, sa se trimita angajatii in concediu de odihna pentru anii 2018, respectiv 2019 si sa se adopte un program de lucru in regim de “saptamana redusa”.

La Sucursala Salina Ocna Dej nu s-a trecut la saptamana de lucru redusa, dat fiind faptul ca nu exista cazuri de COVID19 care sa fi interferat cu personalul (confom situatiilor comunicate exista un singur caz declarat, dar care era deja in concediu si nu a avut contact cu angajatii, sens in care nu a existat risc de contaminare pentru ceilalti angajati).

In urma articolului publicatsite-ul https://someseanul.ro de „Someseanul”, toti salariatii Sucursalei Salina Ocna Dej au fost intrebati pentru ce varianta opteaza intreruperea sau continuarea activitatii. Ulterior acestei actiuni, s-a concluzionat faptul ca salariatii de la Sucursala Salina Ocna Dej doresc continuarea activitatii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Mihai spune

  A primit rezultatul vineri.
  Dar cand si DE CE a facut testul?
  Dupa ce a facut testul a fost la lucru?

  1. Marian spune

   ..In urma articolului publicatsite-ul https://someseanul.ro de „Someseanul”, toti salariatii Sucursalei Salina Ocna Dej au fost intrebati pentru ce varianta opteaza intreruperea sau continuarea activitatii. Ulterior acestei actiuni, s-a concluzionat faptul ca salariatii de la Sucursala Salina Ocna Dej doresc continuarea activitatii..„..
   ………cata iresponsabilitate poate avea conducerea societatii daca in situatia asta isi permite inconstienta de a solicita „un asa zis referendum„ referitor la „optiunea „ de a lucra sau nu?????….cat cinism se ascunde in mentalitatea bolnava a unor capitalisti „onesti„ care isi urmaresc din birouri ,burdusirea propriilor buzunare!!!!….ce om intreg la cap si cu teama de a fi demis nu ar accepta continuarea lucrului in conditiile in care nenorocitul asta de virus ii pindeste la intrare in sut??????…oare bagatelizarea si nonsalanta nesimtirii nu mai are limite??????…uitati domnilor ca in spatele sutelor de lucratori se afla familii care-i asteapta acasa!!!!…si ii asteapta sanatosi….oamenii de rand sunt luati la„ misto „ si asta e dezideratul oricaror dominatori ajunsi in functii prin intermedii obscure!…..luati atitudine atat cat puteti…si faceti-o cat mai repede cu putinta!!!!……..e viata voastra in joc oameni buni!!!!!!…..chiar daca unii se imbolnavesc si sunt asimptomatici,pot fi adevarati calai pentru cei dragi acasa!!!!!….ganditi-va daca merita!!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More